Skočili su svi u Hali kraj Morave kada je Miloš Glišić tri sekunde prije kraja ubacio tricu i preokrenuo rezultat na 83:82. No, slavlje je krenulo prerano. Josip Sesar pozvao je minutu odmora, posložio momčad, a onda je nakon Kapustinog ubacivanja Sven Smajlagić pola sekunde prije zadnjeg zvuka sirene zabio za vodstvo Cibone. I novu pobjedu. U sklopu 18. kola AdmiralBet ABA lige Vukovi su svladali KK Borac Mozzart u dramatičnoj završnici s 84:83 (21:27, 17:16, 23:15, 23:25).

Posljednji dvoboj 18. kola regionalnog natjecanja bio je dramatičan i prije samog početka. Borac se našao sa znatno skraćenim rosterom uslijed zdravstvenih problema, tražili su odgodu, ona nije stigla na vrijeme i tako je krenulo. Utakmica je naposljetku odgođena za 24 sata, a Cibosi su ostali u Čačku pa danas ponovno izašli na parket.

Izabranici Josipa Sesara dobro su ušli u susret i nakon četiri minute već imali prednost 15:8. No, onda je uslijedio preokret. Igrači Borca su nošeni atmosferom s tribina napravili seriju 12:0 i došli na 20:15, a prvu četvrtinu završili s 27:21. U trećoj minuti druge dionice domaćini su preko Halea došli i na plus deset, ali Vukovi nisu dopustili veće rezultatsko odvajanje. Do poluvremena su uspjeli smanjiti na minus pet, pa se na odmor otišlo sa 43:38.

U nastavku smo gledali nešto drugačiju priču. Krešimir Radovčić je kao pravi kapetan predvodio svoje suigrače do preokreta – ubacio je 10 poena i doveo zagrebački sastav u vodstvo 52:49. U jednom trenutku Aranitović je pogodio i za plus pet, a s vodstvom od 61:58 otišlo se na kratki predah.

Posljednjih deset minuta bilo je itekako neizvjesno. Cibona je vodila gotovo cijelo vrijeme, a onda je Diante Baldwin minutu prije kraja postavio 78:77 za erupciju s tribina. Pobjeda je mogla otići na obje strane, ali Vukovi su odigrali pametno i koncentrirano te na kraju kombinacijom Kapusta-Smajlagić došli do važne pobjede.

Upravo je Borna Kapusta bio najučinkovitiji pojedinac u redovima Cibone. Ponovno je ostvario double-double učinak, ovaj put s 22 poena i 12 asistencija. Aleksandar Aranitović ubacio je pak 14 koševa, a uz to je imao i 4 skoka te 3 ukradene lopte. Krešimir Radovčić ostao je na 10 poena i 4 skoka, a Lovro Mazalin bio je uvjerljivo najbolji u skokovima (13).

Najzapaženiji u domaćim redovima bio je Hunter Hale s 29 koševa, 9 skokova i 5 asistencija. Prati ga Diante Baldwin s 24 poena i jednakim brojem skokova i asistencija (7). Slijedi Đorđe Ćurčić s 14 poena i 5 skokova, a dvoznamenkasti broj je upisao i Pavle Nikolić s 11 koševa i 4 skoka.

Nakon kompletiranog 18. kola, Cibona je ostala desetoplasirana, no sada ima 25 bodova, jednako kao i osma Mega. Borac je na 11. mjestu s 22 boda. Sljedeća utakmica već je u petak kada Vukove očekuje derbi sa Splitom, a Mijatovićeva momčad će u goste Partizanu.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

– Bila je ovo teška i zahtjevna utakmica, pogotovo nakon svega što smo preživjeli u zadnja dva dana. Već sam sinoć na treningu, kojeg smo odradili umjesto utakmice, vidio da „glave nisu tu“. Jednostavno, ovo je nas je sve jako poremetilo i uzelo koncentraciju, što se pogotovo vidjelo u prvom poluvremenu gdje nismo mogli pogoditi ništa s vanjskih pozicija. Nismo povezali neke šuteve, oni su otišli na sedam, osam razlike i tu se uvukla neka nervoza. U drugom poluvremenu smo tu nervozu morali razbijati pritiskom i agresivnom obranom preko cijelog terena. Mislim da smo imali priliku i ranije zatvoriti utakmicu, ali nismo. Na kraju – sretna trica Borca, sretna dvica Cibone. Imali smo više sreće ovaj put i nadam se da će nam ova pobjeda biti dobar poticaj. Vjerujem da smo ovom pobjedom riješili naše probleme što se tiče ABA lige.

DEJAN MIJATOVIĆ, trener Borca:

– Ne bih puno analizirao utakmicu. Hvala publici koja nas je došla podržati i koja je pokazala da je Borac veliki klub. Čestitam ovim dečkima koji su izašli na teren bez ijednog treninga te ostavili srce na parketu. Nadam se da će klub nakon svega zauzeti stav i da ćemo istjerati ovo sve na čisto. Borac ovo nije zaslužio. Ne želim da ova utakmica, koju su dečki odigrali fantastično, baci u sjenu sve od ranije.