Bit će ovo peti međusobni sraz Cibone i Splita ove sezone. Ovaj puta u okviru 19. kola AdmiralBet ABA lige u kojem će Cibosi u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti momčad Srđana Subotića. Derbi je na rasporedu u petak, 10. veljače, s početkom u 20 sati.

Vukovi i Splićani najčešći su suparnici ove natjecateljske godine. Osim što se susreću u ovom regionalnom natjecanju, međusobno igraju i u okviru domaćeg prvenstva, a ždrijeb ih je nedavno spojio i u osmini finala Kupa Krešimir Ćosić. Rezime je sljedeći – četiri su puta dosad odmjerili snage, a uspjesi su podijeljeni. Dvaput je slavio Split i to u ona dva susreta u kojima je bio domaćin. Dvaput je pobjeđivala i Cibona, kada bi se igralo u Draženovom domu.

Osim što su izjednačeni u međusobnom skoru, ovi su sastavi poravnati i na tablici ABA lige. Sesarovi igrači drže deseto mjesto ligaške ljestvice s 25 osvojenih bodova, koliko imaju i devetoplasirani Žuti. Pobjeda u ovom susretu stoga je značajna za obje ekipe jer ih može približiti poziciji koja vodi u play-off.

„Utakmica u Čačku, gdje do zadnjeg trenutka nismo znali hoćemo li igrati, nas je stvarno psihički iscrpila. No, uzela nam je i jedan dan odmora, odnosno skratila vrijeme pripreme za Split. Ipak, što je, tu je. Moramo odigrati na visokom intenzitetu i okrenuti ritam utakmice u svoju korist“, istaknuo je Sesar.

Šef stručnog stožera na raspolaganju će imati sve igrače. Ostaju mu slatke brige tko će istrčati u početnoj petorci, a tko će eventualno biti ‘džoker’ s klupe.

„Slijedi nam ogled s momčadi s kojom se dobro poznajemo, a ove smo sezone na omjeru 2-2. Mislim da se uz dobar pristup od prve minute možemo nadati pobjedi i proboju u gornji dom ljestvice“, zaključio je Filip Bundović, prvotimac Cibone.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka susreta.

 

Foto: Marin Sušić