Split je osvojio bodove u Draženovu domu, u susretu 19. kola AdmiralBet ABA lige protiv domaće Cibone. Gosti su slavili rezultatom 90:72 (19:16, 30:14, 23:16, 18:26) jer su djelovali raspoloženije i koncentriranije od početka ovoga dvoboja koji u prvoj četvrtini nije donio puno preciznosti na obje strane, uz dosta brzopletih reakcija i izgubljenih lopti. Splićani su u tom razdoblju utakmice bili tek nešto smireniji, ali su u drugoj dionici napravili ogroman korak prema osvajanju bodova. Tada su puno mirnijom igrom, uz dominaciju u skoku, došli do prednosti od velikih 19 koševa razlike, tako da je do odmora bilo prilično uvjerljivih 49:30 u njihovu korist.

Sigurno vodstvo su Žuti održavali i u trećoj četvrtini, a kada su Cibosi ostali bez isključenog Mazalina (dvije tehničke pogreške, ujedno i pet osobnih), praktički je postalo prilično izvjesno kako će pobjeda pripasti Subotićevim izabranicima koji su posljednjih deset minuta igre dočekali s +26 (46:72). Sesar je uporno pokušavao rotiranjem nešto promijeniti na parketu, međutim, jednostavno ovo nije bila večer zagrebačkih Vukova. Split je to iskoristio i ponajviše zahvaljujući svojim raspoloženim Amerikancima stigao do pobjede protiv velikog rivala. Bio je to već peti ovosezonski ogled nekadašnjih prvaka Europe, a Splićani su trenutno u prednosti 3-2

Goste je predvodio Shorter s 19 poena i 6 skokova, dok je Sullivan ostvario učinak od 16 koševa i čak 11 skokova. Reprezentativac Mavra je ubacio 13 poena, čemu je dodao i 4 asistencije. U Ciboni je Mazalin postigao 16 koševa uz 5 skokova, Aranitović je imao 12 poena i također 5 skokova, a Kapusta je uz 10 ubačaja podijelio 5 asistencija. Cibosi su nakon 19 odigranih kola na učinku 7-12, a Žuti sada imaju 8 pobjeda i 11 poraza.

Josip Sesar, trener Cibone:

Čestitke Splitu na pobjedi, uz pohvale našim navijačima iako nismo bili pravi. Ne treba bježati od toga da smo malo prazni i da nemamo potrebnu energiju. Nije to pitanje voljnog momenta, nego nam se na igru odrazilo i sve ono što se događalo s utakmicom u Čačku. To nam je uzelo dan više odmora i danas nismo izgledali dobro. Bilo je previše otvorenih šuteva koje smo promašili. Broj utakmica u ovoj sezoni je za neke naše igrače već sada veći nego tijekom cijele prošle natjecateljske godine, što također treba imati na umu. Dečki daju sve od sebe, stoga im treba podrška i pozitiva. Mislim da smo, ukupno gledajući, ostvarili više nego li je itko očekivao uoči samoga starta.

Srđan Subotić, trener Splita.

Možemo biti jako zadovoljni jer smo pobijedili s velikom razlikom. Vidjelo se od samog početka da smo pravi i motivirani, pa smo do poluvremena limitirali Cibonu na svega 30 poena. Dobro smo reagirali i kada bi se domaćin pokušavao vratiti u igru, zadržali smo njihove nalete i utakmica se primirila te otišla bez neizvjesnosti na našu stranu. Spriječili smo neke stvari u protivničkoj igri u kojima su oni kvalitetni, bilo je bitno ne dopustiti im da se razigraju i u tomu smo uspjeli. Nametnuli smo svoj ritam, iskoristili prednost koju smo imali ispod koša i mirno priveli susret kraju.

Foto: Marin Sušić