Košarkaši Cibone pripremaju se za svoju drugu domaću utakmicu ovog vikenda. U sklopu 20. kola HT Premijer lige, Sesarovi izabranici u nedjelju će od 18 sati u Draženovom domu ugostiti momčad Bosca.

S prednošću od osam poena igrači Bosca priveli su kraju prvu četvrtinu u prvom međusobnom ogledu ovih sastava i pokazali da znaju iznenaditi. Cibosi su odmah preokrenuli, ali Bosco se dobro držao. Posljednju dionicu otvorili su sa samo minus jedan, ali Vukovi su u nastavku slomili taj otpor i prvi međusobni sraz završili s pobjedom 99:88. Izabranici Ivana Tomasa tada su pokazali da su talentirana i vrijedna ekipa, a sada je vrijeme za ponovno odmjeravanje snaga.

„Moji igrači su danas dobili slobodan dan kako bi se odmorili nakon Splita, a u nedjelju ćemo odraditi pripremu za utakmicu. Bosco je mlada momčad koja puno trči i igra u visokom ritmu s puno energije. Naš je zadatak odgovoriti na tu energiju. Morat ćemo puno trčati, a onda bi naša kvaliteta trebala doći do izražaja“, istaknuo je trener Josip Sesar.

Cibonu su u tom prvom ogledu predvodili Lovro Mazalin i Borna Kapusta, a sutra će također biti u kadru.

„Prošla utakmica protiv Bosca bila je dosta teška za nas, vidno smo se mučili, a na kraju i dobili. Dakle, bitno je da od prve minute krenemo pametno i maksimalno koncentrirano kako bismo sebi olakšali daljnji tijek susreta“, zaključio je Kapusta.

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka ogleda.

Foto: Cibona