Košarkaši Cibone na poluvrijeme su otišli sa 71:31, i već je tu pitanje pobjednika bilo riješeno. U sklopu 20. kola HT Premijer lige Vukovi su u Draženovom domu nadigrali KK Bosco sa 118:68 (30:23, 41:8, 20:23, 27:14).

Izabranici Josipa Sesara od prve su minute krenuli energično. Trkački raspoloženi i precizni već su nakon šest minuta igre imali +16, a gosti su do kraja prve četvrtine uspjeli nekako prepoloviti tu razliku pa završiti s 30:23. No, u drugoj dionici nisu imali rješenje za nalet Cibosa. Predvođeni Perasovićem, Bundovićem i Majcunićem, domaćini su pogodili sedam trica, a usporedbe radi, momčadi Bosca dopustili tek osam poena. Tu su si stvorili nedostižnu prednost već nakon 20 minuta igre i na poluvrijeme otišli sa 71:31.

Nastavak susreta otvorili su nešto smirenije, a igrači Ivana Tomasa to su iskoristili pa je treća četvrtina pojedinačno otišla u njihovu korist. No, to nikako nije moglo ugroziti vodstvo Vukova. Do posljednjeg zvuka sirene mirno su priveli utakmicu kraju i upisali svoju petu uzastopnu pobjedu u domaćem prvenstvu. Zanimljivo, ovo je Sesarovoj ekipi i peti ogled u Premijer ligi u kojem su ubacili više od 100 poena.

Najbolji strijelac u domaćim redovima bio je Ivan Perasović s 20 koševa, a Filip Bundović ubacio je 18 poena. Ivan Majcunić i Krešimir Radovčić upisali su po 15 koševa, s tim da je kapetan još dodao 8 skokova i 4 asistencije. Naposljetku, dvoznamenkasti broj poena su još zabilježili Lovro Mazalin (12) i Sven Smajlagić (11).

Najučinkovitiji u gostujućem kadru bio je Ante Krapić s 18 poena. Luka Krajnović i Marko Jurič ubacili su po 13 koševa, s tim da je Krajnović još zabilježio i 4 asistencije te 3 skoka, a Jurič 5 asistencija.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

– Kao što sam najavio nakon Splita – ako budemo energetski dobri, naša će kvaliteta doći do izražaja. To se u prvom poluvremenu i pokazalo. U trećoj smo četvrtini imali određenih problema gdje nismo na pravi način komunicirali, ali generalno mogu biti zadovoljan. Pogotovo zbog ovog što je i Perasović rekao – da se vratilo samopouzdanje i osmijeh na lice. Sada imamo dva dana za dobru pripremu za Kup gdje nas čeka Zadar. Moramo podići momčad energetski i psihološki, a ova nam je utakmica dobro poslužila za to.

IVAN PERASOVIĆ, igrač Cibone:

– Ova pobjeda nam puno znači, pogotovo uoči dvoboja sa Zadrom u Kupu. Danas smo jako dobro ušli u utakmici, a posebno u drugu četvrtinu. Energetski smo bili na dobroj razini. Naravno, bilo je tu nekih pogrešaka, ali mislim da su dobra energija i naše trčanje danas presudili.

IVAN TOMAS, trener Bosca:

– Nema se tu što puno reći. Ovo je naša realnost. Već neko vrijeme smo u slobodnom padu, ne treniramo i ne možemo se skupiti pošteno ni za „4 na 4“. Situacija je takva kakva je, pa će nam pauza nakon Kupa sigurno dobro doći. Ako mislimo ostati u Premijer ligi, morat ćemo se ozbiljno pojačati.

LUKA KRAJNOVIĆ, igrač Bosca:

– Mislim da smo od početka previše mekano ušli u utakmicu. Cibona je vrlo kvalitetna ekipa i mi smo na ovom gostovanju trebali pokazati veći karakter. Nismo to dovoljno dobro odradili. U drugom poluvremenu smo krenuli malo bolje, ali na kraju je prevagnula njihova kvaliteta.

FOTO: Marin Sušić