Košarkaši Cibone poraženi su od zagrebačkog Dinama. U sklopu 15. kola HT Premijer lige, izabranici Marija Štirjana u Draženovom su domu slavili sa 77:71 (16:15, 24:16, 13:17, 24:23). Vukovi sada drže treće mjesto ligaške ljestvice s 25 bodova, odnosno bodom, ali i utakmicom manje od vodeće Cedevite Junior. Dinamo je pak sedmoplasirani s 22 boda.

Sesarova momčad očekivala je težak susret. Samo 19 sati nakon iscrpljujućeg dvoboja protiv podgoričkog SC Derbyja u kojem se otišlo i u produžetak, pred njima je bio ogled domaćeg prvenstva. Motivacija nije bila upitna, ali protiv umora neki nisu mogli. U prvoj četvrtini bili su to ravnopravni sastavi, a ona je minimalnom prednošću završila u korist Dinama sa 16:15. U sljedećih 10 minuta domaći su igrači, očekivano, pokazali da su na boljoj energetskoj razini u ovom susretu, pa su na poluvrijeme otišli sa 40:31.

Domaćini su u trećoj dionici uspjeli doći i do najveće prednosti u dvoboju, u jednom je trenutku bilo plus 12, ali Cibosi su do kraja četvrtine uspjeli smanjiti na samo minus pet. A, onda su početkom sljedeće četvrtine preokrenuli. Gotovo četiri minute ostavili su Dinamo bez postignutog koša, a oni su s druge strane zaredali njih sedam i odvojili se na 60:53. No, ubrzo su Štirjanovi igrači odgovorili preko Damira Markote koji je zabio tricu uz prekršaj i pomogao svom sastavu da dođe do izjednačenja. U infarktnoj završnici uspješniji su bili domaćini koji rezultatom 77:71 odnose dva boda iz ovog susreta.

Ivan Novačić sa 16, odnosno Hrvoje Garafolić s 15 koševa predvodili su Dinamo do pobjede. Potonji je pritom ostvario i double-double učinak uz još 10 skokova. U redovima Cibone prednjačili su Ivan Majcunić i Borna Kapusta s 13 poena. Kapusta je tome pridodao i 8 asistencija te 4 skoka. Lovro Mazalin ubacio je 11 poena, a raspoložen je bio i Krešimir Radovčić s učinkom od 10 koševa, 8 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte.

Bila je ovo treća utakmica ovog tjedna za Sesarove igrače, a sada im slijedi pet dana treniranja. Sljedeći ogled je 20. siječnja kada će u goste Mornaru u sklopu AdmiralBet ABA lige.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

– Čestitam Dinamu na odličnoj utakmici. Pohvalio bih navijanje i atmosferu koja je bila danas u Draženovom domu.

BORNA KAPUSTA, igrač Cibone:

– Mislim da smo energetski jako loše ušli u utakmicu, a to se odrazilo na cijeli ishod. Gotovo cijelo vrijeme je Dinamo bio u prednosti, a mi smo to lovili. Energetski nismo bili na razini, zato smo i izgubili. Mislim da je presudan umor od sinoćnjeg susreta, nisu ni 24 sata prošla, ali na to se moramo naviknuti. Imamo puno utakmica, ali ne možemo se izvlačiti na umor.

MARIO ŠTIRJAN, trener Dinama:

– Lavovska borba ekipe od prve do zadnje minute, skidam kapu svima. Ovo je pokazatelj kako se bori i kako se predstavlja ovaj klub. Nevjerojatno je što su nam navijači danas pripremili, dali su nam snagu da na kraju prelomimo utakmicu. Nadam se da je ekipa nakon ovog svjesna svoje kvalitete, ali nema sada odmora i veselja. Slijedi Škrljevo idući vikend, bitan je to ogled u kojem moramo pobijediti. Čestitam i Ciboni na fer i korektnoj igri, želim im svu sreću dalje.

ANDRO ANZULOVIĆ, igrač Dinama:

– Velika naša pobjeda, možda i najveća za klub. Znali smo da imamo šanse protiv Cibone danas, a to smo i pokazali. Oni su jučer imali tešku utakmicu, a mi smo to iskoristili. Energetski smo fantastično odigrali prvo poluvrijeme gdje smo im dozvolili samo 31 poen. Nadam se da ćemo tako nastaviti, odmah se spremamo za idući vikend i želimo nastaviti pobjednički niz.