Odigrano je prvo kolo Jedinstvene kadetske lige, a mladi Vukovi natjecanje su otvorili pobjedom. Na domaćem parketu Draženovog doma svladali su vršnjake iz Cedevite Junior sa 105:93 (22:20, 21:29, 38:23, 24:21).

Ogled je započeo dosta izjednačeno, a prva četvrtina s neznatnom je razlikom pripala Ciboni s 22:20. Gosti su odmah odgovorili i u sljedećoj dionici preokrenuli rezultat u svoju korist pa na poluvrijeme otišli s vodstvom 49:43. U trećoj četvrtini gledali smo sjajnu košarku mladih igrača koji su u deset minuta ubacili čak 61 poen! Dominantniji i razigraniji tu su bili Cibosi koji su iz minus šest došli na plus devet i priveli ju kraju sa 81:72. Do kraja susreta uspješno su povećavali stečenu prednost te je na kraju bilo 105:93.

Cibonine kadete do prvih je bodova predvodio Nino Žarković s 32 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Sjajan je bio i kapetan Josip Pavković koji je ostvario double-double učinak s 23 koša i 12 skokova, a tome je pridodao i 4 asistencije. Niko Bandov ubacio je 18 poena i zabilježio 7 skokova. U gostujućem sastavu istaknuo se kapetan Luka Horvatić s 20 koševa, a pratili su ga Noa Škrobot sa 17 te Dino Subašić s 15 poena. U sljedećem kolu momčad Marijana Bagarića ide u goste Zadru.

MARIJAN BAGARIĆ, trener Cibone:

– Pobjeda nakon mjesec dana stanke. Dečki su bili malo napeti, što se osjetilo na početku utakmice. Međutim, u drugom poluvremenu su se malo „razbudili“ i borbenošću došli do bodova. Mislim da je najveći razlog naše pobjede razlika u skokovima, tu smo u prednosti za njih gotovo 20. Idemo dalje trenirati i raditi, čekamo iduću utakmicu i novu priliku za napredak.

NENAD KUKIĆ, trener Cedevite Junior:

– Odigrali smo jedno poluvrijeme iznad očekivanja, a tu smo rezultatski bili čak i u nekom plusu. Cibona je bila favorit jer nas je ove sezone dvaput pobijedila u regionalnoj ligi. Izdržali smo praktički do zadnjih 5-6 minuta kada su se oni odvojili na 10-15 poena razlike i zasluženo pobijedili. Sve u svemu, mogu biti  zadovoljan i vjerujem da ćemo kao ekipa rasti kroz sezonu.

Pretkadeti Cibone uspješno odigrali prvi turnir

Jedinstvena pretkadetska liga krenula je ovog vikenda. Prvi turnir odigran je u Domu košarke Cedevita, kod istoimenog domaćina, a na njemu su sudjelovali i pretkadeti Cibone koji su upisali dvije pobjede i poraz.

Cibosi su svoj put u ovom natjecanju otvorili pobjedom nad vršnjacima Splita sa 86:71 (26:22, 23:12, 22:9, 15:28). Vodili su od samog početka susreta, a do poluvremena su to povisili na 49:34. Najveću dominaciju ostvarili su u trećoj dionici kada su Splićanima dopustili samo devet poena i odvojili se na nedostižnih 71:43. Iako su pretkadeti Splita u posljednjoj četvrtini ubacili u veću brzinu, suparničko vodstvo nisu mogli ugroziti. Cibona je tako krenula pobjedom, a do tog  slavlja predvodili su je Lovro Šimundža koji je ostvario double-double učinak s 33 poena i 11 skokova, kao i njegov suigrač s Vito Kovačević s 18 koševa i 14 skokova, a tome je pridodao i 8 asistencija. U U-15 momčadi Splita najbolji je strijelac bio Luka Leni Ukić sa 17 koševa, 4 skoka i 3 asistencije. Po 10 poena upisali su Andro Ivančev i Frane Zovko.

Drugi dan turnira trener Ante Samac nije mogao biti toliko zadovoljan jer su Cibosi poraženi od domaćina turnira, Cedevite Junior. Domaćini su uvjerljivo slavili s 92:46 (25:9, 21:17, 31:6, 15:14). Iako su Vukovi dobro izgledali u nekim četvrtinama, nisu mogli ozbiljno ugroziti raspoloženog protivnika. Lovro Šimundža ponovno je imao double-double učinak s 11 poena i 10 skokova. U domaćem sastavu istaknuo se Rino Brodar Tomljanović koji je ubacio 20 koševa uz 12 skokova.

Ipak, gorak okus poraza mladi su košarkaši Cibone odmah isprali sljedećeg dana pobjedom nad KK Kastav sa 73:65 (19:8, 21:24, 15:13, 18:20). Vodili su cijelu utakmicu, a iako je momčad Eugena Tončinića pokušala sustići razliku, u tomu nije uspjela. Lovro Šimundža uspio je ponoviti kvalitetno izdanje iz prethodna dva dana, ovaj put sa 17 poena i 14 skokova. Isti broj koševa ubacio je i Ante Garac koji je na to nadogradio 8 skokova i 4 asistencije. U redovima Kastava najučinkovitiji su bili David Gusić s 20, odnosno Marko Dragičević s 19 poena, 12 skokova i 5 asistencija.

Sljedeće kolo je za tri tjedna, a Cibona će kao domaćin turnira ugostiti košarkaše Olive, Pazina i Kastava.