Košarkaši Cibone večeras su poraženi u produžetku. U sklopu 15. kola AdmiralBet ABA lige, uspješniji je bio SC Derby koji je slavio s 98:89 (27:25, 12:19, 18:17, 20:16, 21:12). Cibosi sada drže sedmo mjesto ligaške ljestvice s 21 osvojenim bodom, a Studenti  su šestoplasirani s bodom više.

Domaćini su nešto bolje otvorili susret, a nakon nepunih šest minuta igre imali su devet koševa prednosti. Ipak, crnogorska momčad odmah je odgovorila i smanjila razliku pa je prvih deset minuta otišlo u njihovu korist s 27:25. Gosti su u istom ritmu nastavili i početkom druge četvrtine, a onda su Sesarovi igrači ubacili u veću brzinu. Iz minus osam došli su na plus pet i sa 44:39 otišli na poluvrijeme.

Stečeno vodstvo Vukovi su uspješno održavali kroz cijelu treću dionicu, a onda se igra zahuktala pred samu završnicu susreta. Gosti su cijelu posljednju četvrtinu hvatali rezultat, a onda u zadnjem napadu i pogodili za izjednačenje i nove produžetke u Draženovom domu.  U dodatnih pet minuta bili su energičniji i precizniji sastav te naposljetku upisali pobjedu u ovom ogledu.

Do treće uzastopne pobjede Studente su predvodili Loren Jackson s 27 i Danilo Tasić s 23 koša. Tasić je ostvario i double-double učinak budući da je tome pridodao 10 skokova.

Blaž Mesiček s 19 je koševa bio najbolji strijelac u domaćim redovima. Borna Kapusta također je imao double-double učinak sa 16 poena i 10 asistencija, a Aleksandar Aranitović ubacio je 14 koševa.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

– U mislima sam već na sutrašnjoj utakmici. Što se tiče komentara za ovu, zamolio bih vas da pogledate izjavu trenera Danijela Jusupa od prošlog kola. To je moj završni komentar za ovaj današnji susret.

ANDREJ ŽAKELJ, trener SC Derbyja:

– Čestitam Ciboni na dobroj i korektnoj utakmici. Mislim da smo odigrali prema očekivanju. Nismo momčad koja briljira u gostima, ali na kraju je bitna pobjeda. Obrambeno nismo bili na razini agresivnosti koju sam priželjkivao, ali probudili smo se u drugom dijelu. Vidi se timski napad, čestitam momcima na trećoj uzastopnoj pobjedi koja je za nas vrlo bitna.