Izabranici Josipa Sesara poraženi su tek drugi put u domaćem prvenstvu, a unatoč takvom rezultatu zadržali su vodeću poziciju. U gradskom derbiju 14. kola KK Cedevita Junior slavila je u Draženovom domu sa 80:78 (25:16, 21:19, 18:27, 16:16).

Košarkaši Cedevite Junior odlično su otvorili susret pa su već nakon pete minute imali prednost 15:5. Cibosima kao da je na početku nedostajalo koncentracije, a gosti su to iskoristili kako bi se rezultatski odvojili. U jednom dijelu druge četvrtine uspjeli su ostvariti i najveću prednost na utakmici s +18, a u to su ubrojali i čak sedam trica u prvih 20 minuta. Ipak, Vukovi su do kraja uspjeli malo smanjiti razliku pa se na odmor u svlačionice otišlo s 35:46.

U trećoj četvrtini Sesarova se momčad probudila, a Borna Kapusta i Lovro Mazalin vratili su ju u igri. Mazalin je ukrao četiri lopte, sjajno asistirao Aranitoviću, a onda i sam pogodio slobodna bacanja te smanjio na 51:53. Borna Kapusta potom je prvo izjednačio, a onda šutom za tri poena preokrenuo rezultat na 56:53. Bilo je to prvo vodstvo Cibone nakon početnih minuta susreta i dovoljno da se atmosfera na terenu, ali i na tribinama zahukta.

Do samog kraja gledali smo prilično izjednačen dvoboj, a u dramatičnoj završnici uspješniji su bili igrači Damira Mulaomerovića koji su na koncu slavili sa 80:78.

U prvo ime domaćeg sastava prometnuo se Borna Kapusta koji je ubacio 23 koša te tome pridodao 8 skokova i 5 asistencija. Pratio ga je Lovro Mazalin koji je s 13 poena i 10 skokova ostvario double-double učinak.

Đorđe Topolović s 21 poenom predvodio je gostujuću momčad do pobjede. Zapažen učinak imao je i Renato Serdarušić koji je zabilježio 18 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

 

JOSIP SESAR, trener Cibone:

– Mislim da je problem u prvom poluvremenu gdje se jednostavno nismo pojavili. Naša energija nije postojala i nismo ispoštovali dogovore. Zadnji napad na poluvremenu bilo je ogledalo cijelog prvog dijela  – bez pameti i koncentracije. U drugom smo poluvremenu pokazali volju i želju. Primjerice, u prvom dijelu Cedevita je imala 50-postotni učinak trica, a na kraju su završili na 11/29 što pokazuje naše poboljšanje u obrani. Na kraju, promašili smo 12 slobodnih bacanja i imali 21 izgubljenu loptu. Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi.

BORNA KAPUSTA, igrač Cibone:

– Moj učinak ne znači ništa kada smo izgubili na kraju. Teško je pobijediti kad loše odigraš cijelo prvo poluvrijeme. Na kraju smo imali 21 izgubljenu loptu, a nezgodno je bilo koga dobiti s takvom statistikom. U drugom dijelu smo počeli igrati agresivnije i pametnije u napadu te se tako vratili u utakmicu. Ipak, na kraju smo malo podbacili, a oni su se opet odvojili na tri, četiri razlike. Teško je cijeli susret hvatati rezultat i onda pobijediti.

DAMIR MULAOMEROVIĆ, trener Cedevite Junior:

– Mislim da smo dobro igrali. Naravno, bilo je nekog propadanja tijekom utakmice, ali to je sasvim normalno u ovakvom ritmu. Ovo je prvi poraz Cibone na domaćem parketu u prvenstvu, očito smo večeras bili na razini. Cibona nas je u jednom trenutku svojom agresivnošću izbacila iz ritma i povela četiri razlike, međutim Đorđe je večeras bio jako dobar, posebno u zadnje dvije četvrtine. Vidi se koliko pridonosi momčadi, a ima tek 19 godina. Svi ćemo pričati i o doktoru košarke, Kruni Simonu, međutim danas su dobri bili i Serdarušić, Mustapić i Rašić. Sve u svemu, ovo je timska pobjeda. Drago mi je, sretan sam i ponosan te se nadam da ćemo nastaviti ovako igrati.

ĐORĐE TOPOLOVIĆ, igrač Cedevite Junior:

– Mislim da smo sjajno odigrali. Cibona je imala šanse tek kada smo ih mi vraćali u utakmicu svojim pogreškama. Kruno Simon donosi novu dimenziju ovoj momčadi i drago mi je da sam u toj ekipi. Ovo mi je prva pobjeda protiv jednog velikog kluba u Hrvatskoj i jako sam sretan, nadam se da ćemo ostati u ovakvom ritmu.