Sesarovi učenici u subotu imaju ispit protiv Studenata. U sklopu 15. kola AdmiralBet ABA lige, na domaćem će parketu Draženovog doma ugostiti KK Studentski centar Derby. Utakmica je na rasporedu u večernjem terminu s početkom u 21 sat.

Za vikend nas očekuje zanimljiv ogled ravnopravnih sastava. Dok je Cibona osmoplasirana na ligaškoj ljestvici, njihov sljedeći protivnik drži sedmo mjesto s jednakim bodovnim učinkom. Šest pobjeda i osam poraza, ali Studenti su u prednosti jer su bili uspješniji u prvom međusobnom ogledu ove sezone. Podsjetimo, još u listopadu crnogorska je momčad na domaćem terenu slavila s 97:84.

Sada se sezona već zahuktala, a obje ekipe priželjkuju dva boda kako bi nešto lakše disale u ovom natjecanju. Vukovi traže povratak na pobjednički kolosijek kojeg su prekinuli porazom od Partizana prošli vikend, a gosti stižu ohrabreni nakon slavlja nad Zadrom i Igokeom. Svemu u svemu, u subotu će oba sastava imati što za reći, a toga je svjestan i Cibonin trener Josip Sesar:

– Očekuje nas momčad koja je dobar spoj stranaca, iskusnih, pa i mladih igrača poput naših Ivišića koji sada dobivaju veću minutažu. Imaju dva izrazito dobra šutera, Jacksona i Mageeja, koje moramo limitirati i smanjiti im postotak uspješnosti šuta. Sigurno je ovo utakmica u kojoj imamo što tražiti. Bez obzira na poraz od Cedevite Junior, mislim da ekipa dobro djeluje u pojedinim trenucima. Odlično smo trenirali, a sada to moramo pretočiti u igru na terenu. Nadam se pozitivnom rezultatu.

Strateg Zagrepčana za ovaj zadatak može računati na sve igrače. Zdravi, oporavljeni i motivirani Cibosi očekuju svoj drugi dvoboj ovog tjedna, a kapetan Krešimir Radovčić poziva navijače na tribine:

– Studenti su zaredali dvije pobjede i uhvatili dobar ritam, a mi smo s druge strane zaredali dva poraza. No, nemamo puno vremena za plakanje, moramo se okrenuti novim utakmicama. Stiže nam dobro posložena momčad koja ima dosta mladih i potentnih igrača. Igraju brzo i energično te drže presing preko cijelog terena. Mi ćemo morati biti dosta pametniji i organiziraniji nego u posljednja dva susreta, a puno će toga ovisiti o tome tko će energičnije ući u dvoboj. Htio bih pozvati ljude da dođu u što većem broju i podrže nas jer nam doista znači svaki navijač.

Kada kapetan pozove, izgovora nema. Ulaznice možete kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka ogleda.