Košarkaši Cibone već su duže vrijeme u pravom NBA ritmu utakmica. Paralelno „vozeći“ na tri kolosijeka: državnom prvenstvu, nacionalnom Kupu i AdmiralBet ABA ligi, vrlo je zahtjevno držati visoku razinu forme i kontinuitet dobrih nastupa. Nakon gostovanja kod favoriziranog Partizana u Beogradu, izabranicima Josipa Sesara slijedi povratak na domaću scenu i ogled s Cedevitom Junior. Utakmica je na rasporedu u srijedu, 11. siječnja, u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 20 sati.

Cibosi su prvi na ljestvici sa samo jednim porazom u 12 susreta, a bilo je to još na samom startu sezone, u gostima kod Splita. Nakon toga, zagrebačka je momčad zaredala s pobjedama u borbi za prvenstvene bodove, dok je Cedevita na učinku 9-4 u svojih 13 dosadašnjih dvoboja, što ekipu Damira Mulaomerovića trenutno drži na četvrtoj poziciji.

„Naš je sljedeći protivnik dobar spoj mladosti i iskustva s odličnim trenerom. Prva im je zvijezda svakako Kruno Simon koji je prije nekoliko dana imao 13 asistencija i svakako ćemo na njega morati obratiti veliku pozornost. Imamo neke sitne probleme u vidu lakših ozljeda, ali vjerujem da ćemo imati kompletan kadar na raspolaganju. Pozivam gledatelje da nas dođu podržati“, istaknuo je Sesar u najavi ove utakmice.

Igrači Cibone su optimisti i vjeruju u još jednu pobjedu kojom bi nastavili vrlo uspješnu seriju u domaćem natjecanju.

„Znamo da nam je suparnik respektabilna momčad koja svakome može zadati probleme. Želimo ući sa što više energije u taj ogled i ostvariti novi uspjeh. Bilo bi nam drago da naši navijači dođu u što većem broju jer nam je svakako bitna njihova podrška“, poručio je Lovro Mazalin.

Ulaznice se kao i do sada mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr te na blagajnama KC Dražen Petrović koje se uobičajeno otvaraju dva sata prije početka susreta.

FOTO: Marin Sušić