Košarkaši Cibone ostali su bez bodova u Beogradu. U sklopu 14. kola AdmiralBet ABA lige, uspješniji je bio KK Partizan Mozzart Bet koji je pred nešto više od 7 tisuća navijača slavio s 93:68 (17:19, 32:19, 25:19, 19:11). Crno-bijeli tako su skočili na sam vrh ligaške ljestvice s 26 osvojenih bodova dok su Cibosi šestoplasirani sa šest bodova manje.

Domaći igrači poprilično su raspoloženo otvorili ovu utakmicu i nakon svega pet minuta igre imali prednost 13:5. No, Aleksandar Aranitović i Marko Baković nisu dopuštali veće rezultatsko odvajanje, već su promijenili rezultat u korist svoje momčadi. Pogotkom Bakovića za tri poena Vukovi su preokrenuli na 16:17, a onda je Aranitović na kraju zabio za 17:19 i vodstvo Cibone nakon prve četvrtine.

Činilo se da će Cibosi imati svoje prilike u Beogradu, no euroligaška momčad Partizana u sljedećih je deset minuta ubacila u veću brzinu i na poluvremenu si osigurala prednost 49:38. I dalje je to bila dostižna razlika, no izabranici Željka Obradovića opravdali su svoju ulogu favorita i u preostale dvije dionice pa naposljetku uvjerljivo slavili s 93:68.

U redovima zagrebačkog sastava najučinkovitiji je bio Aleksandar Aranitović sa 16 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Marko Baković ubacio je pak 13 koševa i 9 skokova.

Domaćine su do osme uzastopne pobjede predvodili Danilo Anđušić s 22 i Alen Smailagić s 20 koševa. Tristan Tsalikis Vukčević imao je double-double učinak s 14 poena i 10 skokova.

 

JOSIP SESAR, trener Cibone:

– Mislim da je sve bilo jasno od samog početka. Partizan je bio veliki favorit, smatram da je to momčad koja igra najbolju timsku košarku u ligi. Uz to, i u Euroligi igra tako kako igra i neću im raditi pritisak, ali mislim da su ekipa za Final Four. Nama je namjera bila odreagirati najbolje što možemo, a u pojedinim trenucima je to čak i dobro izgledalo. Nikada neću biti i ne mogu biti zadovoljan porazom, međutim Partizan je kvalitetnija momčad i svaka im čast na pobjedi. Mi se sada okrećemo ekipama koje su otprilike naša razina s ciljem da se što prije riješimo stresa zbog opstanka.

ŽELJKO OBRADOVIĆ, trener Partizana:

– Probali smo igrati ozbiljno protiv protivnika kojeg izuzetno poštujemo. U ovom tjednu s duplim programom, bilo je bitno zadržati svježinu i odmoriti one igrače koji podnose najveći teret. To je bila najvažnija ideja ove utakmice, a u tome smo uspjeli. Upisali smo još jednu pobjedu, čestitke igračima i hvala navijačima koji su došli.