Treća utakmica u ovih pet dana, treće natjecanje. Košarkaše Cibone u srijedu očekuje zanimljiv ogled u sklopu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića u kojoj će od 18 sati ugostiti KK Split.

Po treći put ove sezone Vukovi će odmjeriti snage sa Splićanima. Do sada su Žuti dvaput slavili, no oba puta na domaćem terenu. Prvi međusobni susret bio je na samom početku sezone u hrvatskom prvenstvu, a Split je tada slavio sa 84:71. Drugi put je pak u AdmiralBet ABA ligi bilo neizvjesnije, regularni dio završio je s izjednačenih 67:67, a onda su izabranici Srđana Subotića ostvarili prednost u produžetku. Ovaj put domaćin je Cibona koja tu brani naslov. Pobjednik dvoboja plasirat će se izravno u završnicu, odnosno u Final Eight Kupa, pa je utakmica itekako značajna.

Trener Vukova, Josip Sesar, o sljedećem protivniku govori biranim riječima:

– Split je momčad koja zaslužuje respekt. U ponedjeljak su igrali protiv Mornara u Baru i izgubili su, no nisu nastupili kompletni. Treba vidjeti u kakvom će stanju biti. Što se nas tiče, mi ćemo igrati u standardnoj postavi. Spremni smo, imamo još jedan trening na kojem ćemo napraviti i skauting. Očekujem dobru utakmicu i pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju.

S druge strane, Sesar više nema toliko skraćenu rotaciju jer se u konkurenciju vraća oporavljeni Blaž Mesiček. No, u kadru i dalje nema Filipa Bundovića koji vuče ozljede još od ogleda sa Crvenom Zvezdom. Šef stručnog stožera neće moći računati ni na Domagoja Vukovića koji nema pravo nastupa u ovoj fazi. Cibose će pak u srijedu predvoditi kapetan Krešimir Radovčić:

– Kako se već treći put ove sezone sastajemo sa Splitom, stvarno ih dobro poznajemo. Sada nas očekuje eliminacijska kup-utakmica tako da će nam sigurno biti teško, no mi imamo prednost domaćeg terena. Uz to, branitelji smo naslova. Iako imamo kratko vrijeme za pripremu, dobro ćemo se spremiti za ovaj ogled. U ovom zgusnutom rasporedu moramo naći snage i motivacije te se potruditi doći do pobjede. Bilo bi lijepo da navijači dođu u što većem broju i pruže nam potporu!

Do sada se pokazalo da Vukovi na krilima navijača mogu ostvariti sjajne rezultate. Ulaznice za nadolazeći susret mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajni KC Dražen Petrović prije utakmice, a ljubitelji košarke mogu sudjelovati i u našem nagradnom natječaju te si osigurati besplatan ulaz.