Dramatična je bila utakmica velikih rivala Cibone i Splita u borbi za plasman na Final Eight u Kupu Krešimira Ćosića. Na kraju su spretniji bili Vukovi i slavili s 90:88 (25:23, 22:20, 26:25, 17:20) na oduševljenje svojih navijača u Domu Dražena Petrovića. Bio je to pravi košarkaški triler u završnim trenucima ovoga dvoboja. Aranitović je na 1,2 sekunde prije kraja zabio posljednji koš koji se pokazao pobjedonosnim, budući da je pokušaj Mavre za tricu u završnom napadu Splićana uslijedio nakon što je sirena već označila kraj dvoboja, što su suci naknadno i provjerili, pa su „poništili“ ranije dosuđeni prekršaj nad splitskim playmakerom. Inače, cijeli je ogled protekao u vrlo izjednačenoj borbi, a Sesarovi su izabranici dobili prve tri četvrtine, dok su gosti završnu dionicu rezultatski riješili u svoju korist, međutim, to im nije bilo dovoljno za trijumf. Najveći „plus“ Cibosi su imali u trećoj četvrtini kada su, nakon dvostruke tehničke pogreške i isključenja splitskog trenera Subotića, vodili s devet koševa. No, Žuti su došli do preokreta serijom od 11-0, tako da se ušlo u posebno napetu i uzbudljivu završnicu, gotovo sa stalnim izmjenama vodstva. Cibona je ipak došla do pobjede i proboja među osam momčadi koje će u nastavku sezone odlučivati o pobjedniku natjecanja u nacionalnom Kupu. U pobjedničkim redovima Mazalin je ubacio 16 poena uz po 4 skoka i asistencije, Aranitović je dodao 14 koševa, dok je Ljubičić ostvario učinak od 13 koševa i 3 skoka. Momčad Splita je predvodio Mavra s 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Shorter je zabilježio 22 koša i 5 skokova, a Sullivan je postigao 11 poena uz 10 skokova i 3 dodavanja.

Aleksandar Aranitović, prvotimac Cibone:

Čestitao bih svojim suigračima na zasluženoj pobjedi. Ipak smo vodili gotovo cijelu utakmicu, imali i devet koševa razlike. Međutim, ispustili smo to u posljednjoj četvrtini kada smo griješili i u napadu i u obrani, dopustivši protivniku da se vrati u dvoboj. No, na kraju smo ipak zasluženo dobili.

Josip Sesar, trener Cibone:

Čestitke svim našim igračima na sjajnoj utakmici i Aranitoviću na odličnoj završnici. Vidjelo se da nam je ovo već treća utakmica u vrlo kratkom razdoblju, a naš je veliki problem što Vuković ne može igrati na domaćoj sceni, pa smo ostali samo na Mazalinu koji pokriva poziciju „četvorke“. On cijelu sezonu igra u prosjeku 35 minuta i zaslužuje sve pohvale. Mislim da je baš sazrio u igračkom smislu i zaslužuje velike stvari. Inače, malo smo se tražili u defanzivnom dijelu igre u zadnjoj četvrtini jer su nam poremetili neke naše akcije, ali baš kao i Aranitović mislim da smo zasluženo slavili. Moram reći da mi je zasmetalo i ponašanje njihove klupe tijekom cijelog susreta, pa i poslije svršetka.

Srđan Subotić, trener Splita:

Utakmica dostojna same završnice Kupa Krešimira Ćosića, mislim da je to bila prava košarka. A rezultat, što se mene tiče, još nije poznat dok se ne utvrdi sve ono što se treba utvrditi. Ne znam je li dopušteno sucima pregledavati TV prijenos za donošenje odluke, a po meni upitno je i je li vrijeme u toj situaciji zaustavljeno i pokrenuto kada je trebalo.