U napetom dvoboju 6. kola AdmiralBet ABA lige, momčad Splita na Gripama je nakon produžetaka svladala košarkaše Cibone sa 82:74 (20:19, 12:11, 18:23, 17:14, 15:7).

Već od prve minute bio je to pravi i neizvjestan derbi, kako se i očekivalo od ove utakmice. U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačen dvoboj u kojem se nijedna momčad nije uspjela rezultatski odvojiti. Tako je prva četvrtina završila minimalnom prednošću domaćina s 20:19, a slično je bilo i u sljedećih 10 minuta nakon kojih je na semaforu stajalo 32:30.

Sličan se ritam nastavio i u drugom dijelu susreta. Doduše, ovaj put su Cibosi bili u minimalnom vodstvu pa su treću dionicu završili s 50:53. Zadnja četvrtina bila je posebno napeta. Minutu prije završetka ogleda, Žuti su izjednačili iz slobodnih bacanja, a onda je i Shorter presjekao napad Cibone. Ipak, regularno vrijeme susreta je isteklo te se sa 67:67 otišlo u produžetke.

U dodatnih pet minuta Split je bio uspješniji, a gust raspored utakmica očito je ostavio traga na Vukovima. Naposljetku, domaćini su sa 82:74 upisali i drugu pobjedu nad Cibonom u ovoj sezoni, ovaj put u okviru ABA lige.

U redovima Josipa Sesara, Radovčić je upisao 12 poena i 2 asistencije dok su Mazalin i Bundović ubacili po 11 koševa. Kapusta je pak imao 10 poena, 5 asistencija i jednako toliko skokova. S druge strane, domaćine je do nove pobjede predvodio Shorter s 23 poena, 7 skokova i 5 ukradenih lopti. Dobar učinak imao je i Mavra s 20 koševa i 8 asistencija.

Josip Sesar, trener Cibone:

– Teška utakmica, nije se baš umiralo u ljepoti kroz cijeli susret. Cijelo smo vrijeme bili u nekom egalu, malo smo mi lovili Split, malo oni nas. Dosta stvari koje smo zamislili, nismo uspjeli napraviti. Imali smo na kraju i neku priliku otići na više razlike, mislim kod 64:60. Tada smo zaredali dva, tri napada koja nismo uspjeli realizirati, pa čak ni onaj zicer Bundovića kada se ulazilo u zadnju minutu. Na kraju krajeva, sve stane u to da su naša slobodna bacanja danas bila 9/20 i mislim da je to bio ključ utakmice te uzrok našeg današnjeg poraza. Čestitke Splitu i kolegi Subotiću na ovoj pobjedi. Nadam se da ćemo i Split, i Zadar, i mi, izbjeći taj neki stres na kraju sezone te da ćemo i prije onih zadnjih kola osigurati ostanak.

Srđan Subotić, trener Splita:

– Velika i jako važna pobjeda za nas. Znamo što znači svaki dvoboj s Cibonom, pogotovo ovaj u ABA ligi gdje je svaka pobjeda izuzetno bitna. Ponovno smo odigrali jednu pravu, timsku i mušku utakmicu od prve do zadnje sekunde. Nije bilo lako izvući susret uz taj naš šut s kojim se mučimo. Sve čestitke momcima na tome. Šutimo, pošteno radimo i mislim da se to uvijek vrati. Imali smo puno otvorenih šuteva, znali smo kako će oni igrati. Shorter i Mavra su pokušali zaustavljati njihove prodore, nismo toliko uspjeli, ali zato smo nadoknadili na drugoj strani.