Gust je raspored pred Sesarovim izabranicima u tjednu prije reprezentativne stanke. Nakon premijerligaške pobjede u srijedu, košarkaše Cibone ovaj petak očekuje nova utakmica u sklopu AdmiralBet ABA lige. U okviru 6. kola odmjerit će snage s momčadi Splita u maloj dvorani SC Gripe s početkom u 20 sati.

Prvotimci Cibone i Splita već su se jednom susreli ove sezone, ali u domaćem prvenstvu. Podsjetimo, na samom otvaranju novog izdanja HT Premijer lige, Žuti su također na domaćem parketu slavili sa 84:71. Sada ih pak očekuje ogled u sklopu ABA lige, a tamo je nešto drugačija situacija. Sedmoplasirani Cibosi gostuju kod Splita koji zauzima 12. mjesto prvenstvene tablice. Dok su Vukovi zaredali tri, Splićani su tek u prošlom kolu upisali prvu pobjedu u tom natjecanju, i to u Zadru nakon produžetaka.

U odnosu na onaj prvi međusobni sraz, momčadi su nešto drugačije, a tu razliku vidi i trener Josip Sesar:

– Bila je to prva utakmica ove sezone, još smo bili neuigrani, a sada smo i mi, i oni, u boljoj formi. Oni igraju na domaćem parketu, a sigurno da su tamo uvijek favoriti. U odnosu na taj susret, doveli su i neke nove igrače. Mi ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu, napravit ćemo skauting i vidjet ćemo kako će to na kraju izgledati.

Sesar još uvijek ne može računati na Blaža Mesičeka koji je u fazi oporavka, ali veseli povratak Krešimira Ljubičića, kao i onaj raniji Svena Smajlagića. Podsjetimo, Smajlagić se na vlastitu inicijativu vratio u konkurenciju upravo u prošlom kolu ABA lige i odmah je s 25 poena ostvario zapažen učinak protiv Borca. Sada se okreće Splitu:

– Definitivno nas čeka jedna teška utakmica, u prvom međusobnom susretu u Premijer ligi smo izgubili s uvjerljivom razlikom. Mislim da su se oni nedavno malo „ispuhali“ protiv Cedevite Junior, ali vjerujem da će nas dočekati spremni jer je to uvijek dvoboj između Cibone i Splita. Vjerujem da ćemo dati sve od sebe i potrudit ćemo se osvojiti bodove.