Pred košarkašima Cibone je i treća, posljednja utakmica ovog tjedna. Sedmo kolo HT Premijer lige donosi im još jedno gostovanje, ovaj put kod sinjskog Alkara. Susret je na rasporedu u nedjelju, 6. studenoga, s početkom u 17 sati.

Nakon neizvjesnog dvoboja u Splitu i odlaska u produžetak, izabranike Josipa Sesara očekuje još jedan izazov uoči reprezentativne stanke. Tako će odmjeriti snage sa šestoplasiranim Alkarom koji iza sebe ima jednak omjer pobjeda i poraza, 3-3. S druge strane, Cibosi su zaredali pet prvenstvenih pobjeda, a želja je taj uspješan niz nastaviti i u Sinju.

Trener Sesar priželjkuje dobru partiju:

– Odigrali smo tešku utakmicu u Splitu pa nam slijedi dan odmora u kojem ćemo se pokušati rekuperati. Napravit ćemo skauting i pogledati neke snimke, ali mislim da ne trebamo bježati od uloge favorita. Neki igrači su se u Splitu možda malo više umorili nego što je trebalo s obzirom da se otišlo u produžetak koji nismo uspjeli riješiti u svoju korist. Sada nam je pak na redu Sinj – nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo u nedjelju stvarno odigrati jednu dobru i pravu utakmicu te uzeti bodove.

Što se tiče igračkog kadra, i dalje je izvan konkurencije Blaž Mesiček koji je u fazi oporavka. Na parketu u nedjelju možemo očekivati Lovru Mazalina koji je također najavio sljedeći susret:

– Trebamo se dobro odmoriti i pripremiti za nedjelju kako bi u utakmicu s Alkarom ušli sa što više energije i koncentracije. Znamo da je u Sinju uvijek nezgodan teren, ali mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do još jedne, nove pobjede!