Kada je Borna Kapusta dvije minute prije kraja susreta pogodio tricu za 67:77, bilo je sasvim izvjesno da će Cibona ponovno opravdati ulogu favorita. Zapravo to nije dolazilo u pitanje većim dijelom utakmice u Sinju, budući da je vodstvo gotovo cijelo vrijeme bilo na strani gostiju. Dakle, u 7. kolu HT Premijer lige slavili su sa 81:70 (25:21, 19:14, 18:18, 19:17) svladavši tamošnji Alkar i tako upisali šestu uzastopnu pobjedu u domaćem prvenstvu.

Iako je Sesarovim igračima ovo bila treća utakmica u tjednu, od prve minute krenuli su po novi trijumf. Prvu četvrtinu priveli su kraju s 25:21 u svoju korist. Domaćini su, doduše, u drugoj dionici susreta pokušali preokrenuti rezultat, a to im je i uspjelo u 16. minuti kada su nakon dvije pogođene trice došli na 32:30. Ipak, Vukovi su već u sljedećem napadu izjednačili, a onda i vratili prednost, pa se na odmor otišlo s 35:44.

U drugom poluvremenu košarkaši Cibone nastavili su održavati stečeno vodstvo. Treća četvrtina, koja je završila s 53:62, potvrdila je njihovu dominaciju u ovom ogledu. Alkar se nije predavao, međutim, više nije uspio ugroziti kvalitetnijeg protivnika. Cibosi su uspješno odradili posao i u završnih deset minuta te na kraju slavili i na sinjskom parketu. Sada kao i Zadrani imaju 13 osvojenih bodova na vrhu ljestvice i u dobrom raspoloženju očekuju reprezentativnu stanku.

Do nove pobjede Vukove su predvodili Lovro Mazalin i Sven Smajlagić koji su ubacili po 15 poena. Mazalin je uz to, kao najistaknutiji pojedinac susreta, imao i 9 skokova te 5 asistencija. Dobar učinak zabilježio je i Marko Baković koji je upisao 12 koševa i 5 skokova dok je Aleksandar Aranitović ubacio 10 poena uz 7 asistencija. Kod domaćina se istaknuo George Brock s 27 poena i 3 asistencije. Pratio ga je Imran Polutak sa 18 koševa, 6 skokova i 4 asistencije.

Josip Sesar, trener Cibone: „Bili smo fokusirani i koncentrirani cijelo vrijeme. Treba reći da je ovo naš već peti susret u deset dana i to je stvarno jako težak ritam. Međutim, dečki su ovo odradili jako dobro. Moram reći da sam uživao u atmosferi današnje utakmice, a pogotovo mi je bilo lakše kada smo cijelo vrijeme kontrolirati ritam, pa i susret. Sada neki idu prema reprezentaciji, a ostali će imati dva dana slobodno. Nakon toga ulazimo u mini-ciklus daljnjih priprema. Alkaru želim sreću u budućnosti i nadam se da će bez većih problema odigrati sezonu“.

Lovro Mazalin, igrač Cibone: „Čestitao bih svojim suigračima, stvarno smo imali težak raspored s puno utakmica u malo vremena. Mislim da smo stvarno dobro ušli u ovaj susret, borili smo se i dali sve od sebe, što je u konačnici bilo najvažnije da se dobije utakmica. Čestitke i Alkaru i veliki pozdrav njihovoj publici, uvijek je gušt igrati ovdje pred punim tribinama. Sada imamo stanku, odmorit ćemo se, pa nastaviti trenirati da budemo još bolji. Idemo u nove pobjede“.