Naši košarkaši Borna Kapusta i Filip Bundović, kao i treneri Josip Sesar i Bariša Krasić te fizioterapeut Nikica Šižgorić vraćaju se s reprezentativnog okupljanja. Podsjetimo, Hrvatska je prošli tjedan igrala pretkvalifikacije s reprezentacijama Austrije i Poljske za Europsko prvenstvo 2025. godine, a izbornik Aleksandar Petrović tom je prilikom pozvao i Cibose.

Dok je Hrvatska uvjerljivo slavila u Austriji sa 100:75, u nedjelju je u Draženovom domu poražena od Poljske sa 79:87. Ogled s Poljskom bio je težak izazov za pomlađeni sastav Hrvatske budući da je njihov protivnik na prethodnom Eurobasketu predvođen izbornikom Igorom Miličićem pomalo senzacionalno eliminirao Sloveniju i zauzeo četvrto mjesto.

Borna Kapusta upravo je protiv Austrije debitirao u nacionalnom dresu, a svoje reprezentativne minute upisao je i protiv Poljske. Protiv izabranika Igora Miličića imao je zapaženiju ulogu ubacivši 11 koševa, a uz to je upisao i 8 asistencija te 4 skoka. Priliku je u oba susreta dobio i Filip Bundović.

„Što se mog debija u Austriji tiče, meni je to bila želja odavno, drago mi je da se sad dogodio i nadam se da sam svoj posao odradio dobro. Bilo je malo treme, ali u svaku utakmicu isto ulazim, bilo reprezentaciji ili u klubu“, istaknuo je Kapusta.

Josip Sesar ovo je okupljanje odradio kao pomoćnik Aci Petroviću, a Bariša Krasić bio je videokoordinator. Dio stručnog stožera bio je i naš fizioterapeut Nikica Šižgorić.

Foto: Marin Sušić