Nakon reprezentativne stanke, vrijeme je za povratak prvenstvenim obavezama. Igrači Cibone već se pripremaju za novu domaću utakmicu protiv košarkaša Šibenke. Susret 8. kola HT Premijer lige na rasporedu je u četvrtak s početkom u 19 sati.

Šibenka u Draženov dom dolazi kao trećeplasirana momčad prvenstva s 13 osvojenih bodova i jednakim učinkom kao i Cibona koja zauzima vodeću poziciju na ljestvici. Od početka sezone uspješno su zaredali šest pobjeda, a prvi poraz upisali su od Cedevite Junior, i to ovaj ponedjeljak u naknadno odigranom dvoboju 1. kola. Iako su tada na poluvremenu imali prednost, u drugom dijelu nisu uspjeli nastaviti u istom ritmu. Treba istaknuti i kako momčad Damira Milačića ima problema s ozljedama, pa su posegnuli i za novim pojačanjem iz Amerike.

S druge strane, Vukovi kompletirani očekuju ovu utakmicu kao priliku za nadogradnju svog pobjedničkog niza. U ponedjeljak su se Cibosima priključili i reprezentativci, a svi zajedno priželjkuju nove bodove protiv Šibenke. Trenutno su na šest uzastopnih pobjeda u Premijer ligi, a trener Josip Sesar očekuje dobru utakmicu i u četvrtak:

– Nakon reprezentativne stanke, imali smo mini ciklus priprema za osvježenje momčadi. U goste nam dolazi jedna mlada i vrlo potentna momčad. Ekipa koja je imala šest pobjeda u nizu, a sada su protiv Cedevite izgubili s malo većom razlikom, možda čak i nerealno. Međutim, mi ćemo se dobro pripremiti. Znamo da su doveli pojačanje u liku Amerikanca Jakea Kakara koji igra poziciju jedan i dva. To će nam možda malo stvoriti probleme jer trebamo vidjeti način na koji igra. No, ako prenesemo našu energiju na parket s dobrim kretnjama, sigurno da smo favoriti u ovom susretu. Očekujem zanimljivu utakmicu, a ovim putem pozivam i gledatelje da nas dođu podržati u našim nastojanjima da budemo što bolji.

Sesar još uvijek ne može računati na Blaža Mesičeka koji je u fazi oporavka, ali na parketu bismo trebali vidjeti Krešimira Ljubičića koji nam je također najavio sljedeći ogled:

– Izlazimo iz mini ciklus trenažnog procesa gdje smo bili bez reprezentativaca, ali podigli smo svoje fizičko stanje. Što se tiče Šibenke, oni su mlada i dobro vođena ekipa koja ima odlične rezultate. Sada su upisali jedan težak poraz od Cedevite tako da vjerujemo da će ih to dodatno motivirati na Cibonu. Mi smo spremni i nadamo se pobjedi.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajni KC Dražen Petrović prije susreta.