U dvoboju dvije momčadi koje su prije međusobnog ogleda imale isti učinak u HT Premijer ligi, bolji je bio domaćin. Cibona je u Košarkaškom centru Dražen Petrović slavila u 8. kolu protiv Šibenke rezultatom (21:18, 18:16, 17:10, 18:20). Osim u uvodnim minutama, Sesarovi su izabranici uglavnom imali prednost koju su mirnom i koncentriranom igrom sačuvali, a u nekim trenucima i povećavali do kraja utakmice. Tako su Vukovi nastavili pobjednički niz u državnom prvenstvu, što ih drži na samom vrhu ljestvice uz samo jedan poraz. Gotovo su svi statistički podaci, izuzev skokova, bili na strani aktualnog prvaka u čijim je redovima najistaknutiji pojedinac bio Baković s 15 poena, 5 skokova i 3 ukradene lopte. Ljubičić je ubacio 14 koševa, Smajlagić 13, a Mazalin 12 uz 6 asistencija. U redovima poražene momčadi pod obručima je dobrim dijelom susreta dominirao Mlyes s 11 skokova, a najefikasniji je bio Paić koji je ubacio 15 poena i ostvario sedam skokova. Općenito gledajući, šuterski je Cibona bila raspoloženija i pronalazila jednostavnija rješenja u napadu, iako se Šibenčani nisu predavali sve do same završnice. No, ipak nisu uspjeli pokvariti planove ponovno vrlo dobrim Cibosima.

Josip Sesar, trener Cibone: „Bilo je dosta stvari koje nisu bile dobre, međutim, nismo bili kompletirani tijekom proteklih tjedan dana, što također treba imati na umu. Više se pritom radilo na tjelesnoj pripremi, pa smo igrački bili na nešto nižoj razini forme. No, pobijedili smo i već se pripremamo za sljedeći ispit. Čestitke mojim igračima, a kolegi Milačiću želim puno sreće u daljnjim nastupima“.

Sven Smajlagić, košarkaši Cibone: „Malo smo olako shvatili utakmicu na početku, a oni su mlada i energetski dosta dobra momčad. Međutim, u drugom poluvremenu smo mi pokazali veću energiju i ovaj dvoboj na kraju priveli u našu korist. Napunili smo u međuvremenu baterije i to će nam dobro doći jer nas očekuje dosta težak raspored u idućih mjesec dana“.

Damir Milačić, trener Šibenke: „S obzirom u kakvom smo stanju s ozljedama, praktički smo došli u sastavu s kojim se nismo mogli pripremiti za Cibonu koja je bolja od nas i taktički jako dobro igra. U globalu ipak mogu biti zadovoljan, imali smo 44 skoka, žestoko se borili, no ključ svega je naših 19 izgubljenih lopti. Odigrali smo jako puno utakmica u kratkom razdoblju što je uzelo danak kod mojih igrača. Ciboni čestitke, a mi gledamo prema naprijed. Imamo lijepu bodovnu zalihu, ali želim da u svakom susretu idemo na pobjedu“.

Foto: Marin Sušić