Nakon pobjede u AdmiralBet ABA ligi, košarkaše Cibone očekuje novi zadatak u domaćem prvenstvu. U sklopu 5. kola HT Premijer lige Cibosi u nedjelju gostuju kod KK Gorica.

Vukovi sutra u Velikoj Gorici traže četvrtu uzastopnu pobjedu u hrvatskoj ligi. Dosad su slavili protiv Zadra, Cedevite i Dinamo Zagreba, a sutra imaju priliku za nastavak tog uspješnog niza. S druge strane, momčad Vladimira Krstića slabije je otvorila sezonu te se trenutno nalazi na devetom mjestu ligaške tablice.

Bikovi su dobro poznata ekipa Josipu Sesaru koji je četiri godine vodio Goricu kao glavni trener. Ovaj put tamo će u nešto drugačijoj ulozi:

– Vraćam se u Goricu kao protivnički trener. Pratim ih cijelo vrijeme otkako sam otišao, imaju određenih problema s ozljedama i u nekoj su lošoj formi. Međutim, oni su na domaćem parketu jako nezgodan protivnik. To su iskusni igrači i sigurno ćemo se trebati dobro potruditi da bi iz tog susreta uzeli bodove. Danas imamo slobodan dan, a u nedjelju kratki trening gdje ćemo se pripremiti za njihove akcije. Nadam se da ćemo se uspjeti rekuperati i odigrati jednu dobru utakmicu.

Što se tiče igračkog rostera, i dalje su Mesiček i Ljubičić „van stroja“. U konkurenciji je svakako Kapusta koji je također najavio sljedeći susret:

– Gorica je imala dosta loš start na početku sezone, ali mislim da se ovdje radi samo o nama i našem pristupu. Ako koncentrirano uđemo u utakmicu, vjerujem da ne bi trebali doći u pitanje pobjednika.

Naposljetku, posebnu poruku je trener Sesar imao za navijače:

– Zahvaljujem publici koja nas je protiv Borca došla podržati u velikom broju, stvarno nam znači njihova podrška. Pozivam sve da dođu i u Veliku Goricu koja nam je blizu i da nas „poguraju“ u ovom teškom razdoblju sa smanjenom rotacijom igrača.

Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati, a ulaz u GSD Velika Gorica je besplatan. Heja, heja Cibosi!