U četvrtom kolu AdmiralBet ABA lige, Cibosi su nakon produžetaka slavili u Beogradu gdje su s konačnih 93:100 (23:34, 26:22, 18:18, 24:17, 2:9 ) bili bolji od KK Mega Basket MIS. Do druge uzastopne pobjede u tom natjecanju, Vukove je predvodio Filip Bundović sa sjajnih 28 poena, a najučinkovitiji u domaćim redovima bio je Andrija Grbović sa 17 koševa.

Susret u Dvorani „Ranko Žeravica“ košarkaši Cibone započeli su odličnom serijom s 8:0, a u istom su ritmu i nastavili. Krajem prve četvrtine tako je na semaforu stajalo 23:34. U nastavku su košarkaši Mega Basketa pokušali uhvatiti razliku, ali na kraju prvog poluvremena i dalje je Cibona imala vodstvo s 49:56.

 

Vukovi su uspješno održavali svoju prednost i u trećoj četvrtini koju su priveli kraju rezultatom 67:74. U zadnjoj četvrtini pretvorilo se to u vrlo napetu utakmicu jer su domaćini uspjeli izjednačiti, pa čak i povesti pred sam kraj susreta. Gledali smo koš za košem i izmjene u vodstvu, a nakon isteka regularnog dijela rezultat je bio 91:91 pa se otišlo u produžetke. U dodatnih pet minuta košarkaši Cibone ubacili su devet poena, a domaćini tek dva, pa su izabranici Josipa Sesara s konačnih 93:100 upisali još jednu pobjedu u ABA ligi. Trener Sesar podijelio je svoje zadovoljstvo:

 

– Čestitke mojim igračima na zaista sjajno odigranoj utakmici. Imali smo određenih problema s ozljedama, vidjeli ste da nismo osim ranije odsutnih prvotimaca, mogli računati i na Maleševića. No, i s maksimalno skraćenom rotacijom pokušali smo napraviti najviše što možemo. To smo i uspjeli, iako smo u jednom trenutku kompromitirali vodstvo koje smo ostvarili. Mega je mlada momčad puna energije i cijelo vrijeme traži trku, „run and gun“ igru, što smo mi u dobroj mjeri neutralizirali i zasluženo na kraju slavili, istaknuo je strateg Cibone.

 

Trener domaćina, Marko Barać, čestitao je zagrebačkoj momčadi na pobjedi:

– Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi, uspjeli su utakmicu uvesti u ritam koji njima odgovara, a mi smo pritom odgovorili na pogrešan način. Htjeli smo ubrzati ritam prije svega agresivnom obranom, imali smo ishitrena rješenja u napadu što je uvjetovalo nedostatak samopouzdanja. U prvom poluvremenu smo primili čak 56 poena, a Cibona je na puno pozicija imala preveliku prednost. U drugom dijelu smo izgledali bolje, napravili određene korekcije i to nas je dovelo u prednost. Završnica susreta je trebala biti stvar rutine, međutim, dogodilo se upravo suprotno i opet smo donosili pogrešne odluke, priznao je Barać.

Najučinkovitiji u redovima Vukova bio je Filip Bundović s 28 poena i 6 skokova, a prati ga Ivan Majcunić s 15 poena i četiri skoka. Zanimljivo, Bundović je ubacio čak 5 trica, a nakon utakmice je prokomentirao:

 

– Došli smo, po meni, do zaslužene pobjede protiv stvarno dobre i mlade ekipe Mege. Kontrolirali smo ritam od samih početaka, no imali smo jedan mali pad u zadnjoj četvrtini kad su oni otišli na pet razlike. Ipak, uspjeli smo timskom obranom i timskom igrom u napadu doći do druge pobjede u ABA ligi, zaključio je prvi igrač susreta.