Košarkaši Cibone upisali su prvu pobjedu u hrvatskom prvenstvu i to pred domaćom publikom u Draženovom domu. U derbiju kola Vukovi su slavili protiv vječnog rivala, momčadi Zadra, s 91:73.

Cibosi su uvjerljivo ušli u utakmicu, a već nakon prve četvrtine semafor je pokazivao 25:18. U drugoj četvrtini Zadrani su se nešto približili, a na odmor se otišlo s 43:39. Ipak, gosti u nastavku nisu uspjeli uhvatiti priključak. Košarkašima Cibone pripala je i treća četvrtina sa 67:56, a svoju su prednost nastavili povećavati sve do kraja susreta. Naposljetku su s 91:73 upisali svoju prvu ovosezonsku pobjedu.

Trener domaćina Josip Sesar nakon utakmice je bio zadovoljan: Nakon dva uvodna poraza protiv Splita i Partizana, osjeti se na treningu da se s igračima mora malo drugačije razgovarati i drugačiji pristup napraviti. U prvom dijelu izgledali smo malo stisnuto no znali smo kako igra Zadar, znali smo da vuku i guraju u leđa, da traže konstantni kontakt. Bilo je bitno pripremiti momčad na to njihovo guranje u leđa i taj napadački skok, da jednostavno ne reagiraju nego da kad uzmemo loptu, vučemo prema naprijed i kontroliramo ritam. Nismo smjeli pustiti Zadru trku i mislim da smo im to uzeli. Odigrali smo jednu dobru, čak i za oko lijepu utakicu. 27 asistencija to govori. Čestitke igračima na pobjedi!

Odličnu partiju s 18 postignutih poena, 15 skokva i 5 asista odigrao je Lovro Mazalin koji je nakon utakmice rekao: Mislim da je vrlo važna ta prva pobjeda da se probije led. Ovo je dobar vjetar u leđa da nam ova utakmica pokaže da možemo, da vrijedimo, da trebamo nastaviti raditi i vjerovati u sebe!

Trener Zadra Danijel Jusup nakon utakmice je prvo čestitao Ciboni na pobjedi pa nastavio: Na početku smo krenuli s ishitrenim šutevima, a Cibona je tu napravila razliku. Kasnije smo dobro koristili njihove promašaje, dobro trčali i uspostavili smo neki balans u igri. U drugom poluvremenu su jedan dobar dio visoki igrači bili opterećeni osobnim greškama tako da nam se na kraju raspao koncept igre. Igrali smo s tako reći pet vanjskih igrača pa je bilo teško bilo kako uspostaviti koncept igre i ravnotežu u skoku.

Arijan Lakić pak nije krio nezadovoljstvo: Teška utakmica za nas, pogotovo ova prva gostujuća ove sezone. Počeli smo slabo, ne znam je li bilo do atmosfere. Na kraju smo se vraćali u prvom poluvremenu, čak smo i poveli. Kako je došlo drugo poluvrijeme, pokušavali smo nekako, trudili smo se održati tu borbu s njima i povesti, ali na kraju su oni cijelo drugo poluvrijeme vodili. Skok nam je bio jako loš. Nastavit ćemo se boriti, tek je početak.

Cibona već sutra ujutro putuje za Podgoricu gdje u nedjelju u sklopu 2. kola AdmiralBet ABA lige gostuje kod KK SC Derby.

Foto: Marin Sušić