Košarkaši Cibone u utorak u 18 sati igraju prvu utakmicu polufinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Na suprotnoj strani je Split koji ima prednost domaćeg terena, a serija se igra na dvije dobivene utakmice.

Cibona je u četvrtfinalu s 2:0 pobijedila Adria Oil Škrljevo, a s istim je rezultatom Split slavio protiv Zaboka.

Kroz cijelu sezonu Cibona ima negativan skor za Splićanima koji su slavili 5 puta u 5 utakmica, što ih čini favoritima na papiru. Utakmicu je najavio trener Vladimir Jovanović.

Došli smo do završnice hrvatskog prvenstva koje nam je jako važno i gdje nam predstoje glavne borbe za naslov prvaka. Ako bih napravio neki osvrt na sve što smo dosad radili tijekom sezone, računajući i ABA ligu i sva natjecanja koja smo igrali, ostvarili smo neke svoje ciljeve. Posebno u ABA ligi, ali ne samo to, uspjeli smo ostvariti neke velike pobjede ili skalpove, protiv na papiru kvalitetnijih ekipa. To je nama kao mladoj ekipi značilo i za samopouzdanje i saznanje da se sav trud isplatio i na krilima tih nekih pobjeda smo ostvarili i neke druge koje su nam također bile važne i evo došli do same završnice hrvatskog prvenstva. Izborili smo plasman među četiri najbolja, ušli smo u polufinale i sada se spremamo za to.

Što možemo očekivati od Cibone u polufinalu?

Igramo protiv protivnika koji nam je jako poznat. Split je kvalitetna ekipa, imaju puno iskusnih igrača. Ne možemo se pohvaliti međusobnim skorom s njima jer imamo pet poraza iz pet utakmica, što ih sigurno postavlja za favorita na papiru. To nas ne oslobađa obaveze koje imamo prema dresu kojeg nosimo, da damo svoj maksimum i vjerujemo u pobjedu. Jednostavno ćemo napraviti sve što je do nas da do toga i dođe.

Sve te utakmice u kojima je Split pobjeđivao se sad na neki način brišu. Bitno je samo ono što slijedi…

Vjerujem u to, vjerujem u svoju ekipu i vjeruju i oni. Znaju da se kreće od nule. Ako napravimo analizu tih utakmica, puno ih je bilo da su izgubljene na jednu loptu. Mi smo imali i dvocifrenu prednost, što znači da smo pokazali da možemo igrati protiv njih. Trebat će i puno sreće i naše dobre igre. Ono što nam ne ide na ruku je to što oni imaju prednost domaćeg terena. Igraju prvu utakmicu kod kuće i to će puno značiti. Mi ćemo se spremiti i otići tamo sa željom da pobijedimo i vidjet ćemo za što će to biti dovoljno.

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport TV.

#HejaHejaCibosi