U 24. kolu ABA lige Cibona je u Laktašima izgubila od prve momčadi lige rezultatom 88-80.

Ključ utakmice je bio u napadačkim skokovima kojih je Igokea skupila 16, ukupno 11 skokova više od Cibone. Gotovo cijelu utakmicu su Vukovi držali priključak i tražili svoju šansu za preokretom. Igokea je u posljednju dionicu ušla s dvoznamenkastom prednosti (64-53). Cibosi su tricama Marića i Radovčića uspjeli još jednom zaprijetiti domaćinu pet minuta prije kraja (74-70) kad je Igokea ipak uzvratila serijom 7:0 i pobjeda je ostala u Laktašima.

Kod Cibone je raspoložen bio Planinić s 15 poena, dobru rolu je odigrao Radovčić koji je postigao 13 poena (4sk, 7as), mladi Gnjidić je dodao 11 poena (3as), a kapetan Prkačin 10 (8sk, 5as). Domaćine je predvodio Jošilo s 15 poena (3sk, 1as).

Vladimir Jovanović:

Čestitam ekipi Igokee na pobjedi. Očekivali smo ovakvu utakmicu, znali smo čega se trebamo pribojavati, a to je njihov napadački skok. U skoku su oni zaista dominantni i sjajni i mi to nismo uspjeli iskontrolirati. Dozvolili smo im 16 skokova u napadu što je previše. Poslije njih su došli neki laki poeni i trice i mislim da je to presudilo. Bili smo blizu u nekim trenucima, ona jedna ‘ničija lopta’ na 74-70 i poslije naše dobre obrane, možda je moglo okrenuti na našu stranu. Mi smo došli sa skraćenom rotacijom, no momci su dali sve od sebe, odigrali muški i ako budemo ovako igrali do kraja i poštovali dres, mislim da ćemo ostvariti sve ciljeve.

Svoju tristotu utakmicu na klupi Igokee danas je vodio trener Dragan Bajić…

Dragan Bajić:

Tristota utakmica, to sam tek jučer saznao i malo me iznenadilo. Hvala igračima na pobjedi za taj jubilej i Klubu koji se toga sjetio, stručnom stožeru na sjajnoj sezoni. Sigurno da nismo rekli sve što imamo. Čestitam momcima na utakmici. Cibona sigurno nije ekipa za ovo mjesto na tablici. Jedna mlada, talentirana ekipa, dobro trče, dobar skok i na sve smo to morali odgovorili. Većim dijelom smo to dobro kontrolirali. Nametnuli smo sami sebi pritisak ovim rezultatom kojeg smo postigli i još imamo 3 utakmice do kraja. Pokušat ćemo izvući maksimum u te tri utakmice i ako nam se ukaže šansa za playoff nadam se da ćemo je iskoristiti. Ušli smo u sezonu s ciljem da izbjegnemo borbu za ostanak, a sad imamo 19 pobjeda.

IGOKEA -CIBONA 88-80 (21-17, 24-22, 19-14, 24-27)

KOMPLETNA STATISTIKA

Cibona već sutra u Draženovom domu dočekuje Hermes Analiticu s početkom u 18.00 sati.

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna

#HejaHejaCibosi