U debiju trenera Vladimira Jovanovića Cibona se pobjedom nad Adria Oil Škrljevom  rezultatom 93-72 plasirala u polufinale Kupa ”Krešimir Ćosić”.

Cibona je u utakmicu ušla pomalo nervozno na što je ukazivao rezultat prve četvrtine (27-28), da bi nakon toga odigrala mnogo bolje u obrani i na poluvrijeme otišla s dvoznamenkastom razlikom (51-40). U trećoj četvrtini se Škrljevo opet približilo na samo poen zaostatka (57-56), na što Vukovi odgovaraju serijom 16:3 i na koncu utakmicu privode kraju uvjerljivom razlikom.

Zbog procedure oko licenciranja u službenom zapisniku se kao prvi trener umjesto novopridošlog Vladimira Jovanovića vodio Bariša Krasić.

U polufinale su se plasirali još Split, Zadar i Furnir. Izvlačenje polufinalnih parova je predviđeno za sutra u 11.00 sati u prostorijama HKS-a.

Vladimir Jovanović:

Čestitam momcima na pobjedi. Nije lako, Kup je specifično natjecanje. Tri utakmice dijele ekipu od naslova prvaka, ali tako isto razmišljaju i ostale ekipe. Vidjelo se da smo ušli nervozno i u grču. Mislim da su igrači imali veliki motiv i želju da se pokažu. Utakmica je bila značajna i mislim da su zbog toga pravili neke greške, prije svega u obrani. Obranom nisam zadovoljan u potpunosti, ali ja sam ovdje dva dana i mislim da možemo puno napredovati. Svaki dan ćemo raditi na tome. Mislim da su momci dobri i da će ovo biti iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje.

Već sutra stiže Hermes. Koliko ste se uspjeli pripremiti za to?

Iskreno, ne puno. Sutra ćemo pogledati njihov video i dogovoriti se što trebamo raditi i nadam se da ćemo na teren izaći s još većom energijom i pobijediti utakmicu.

Darko Planinić:

Jako važna pobjeda za nas u ovom trenutku s obzirom da smo promijenili trenera s kojim smo odradili 2 kvalitetna treninga. Bilo je dosta uspona i padova u igri, a opet smo utakmicu priveli kraju s većom razlikom. Drago mi je zbog toga. Treba nam malo vremena da se trener privikne na nas, mi na njega i na sve novo što smo dosad mijenjali. Idemo dalje rasti utakmicu po utakmicu, trening po trening.

CIBONA – ADRIA OIL ŠKRLJEVO 93-72 (27-28, 24-12, 22-19, 20-13)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

Sljedeću utakmicu Cibona igra već sutra kada u Draženovom domu u sklopu 20. kola HT Premijer lige dočekuje Hermes Analiticu.

FOTO: Željko Bakšaj/KK Cibona

#HejaHejaCibosi