Nadoknada zaostale utakmice 14. kola HT Premijer lige Ciboni je donijela lošu predstavu u Šibeniku gdje je na Baldekinu poražena rezultatom 73-68.

Šibenčani su utakmicu otvorili nestvarnom serijom od 18-0, a do kraja prve dionice na semaforu je pisalo 25-8. Cibosi su se preko Radovčića i Markote uspjeli donekle vratiti i na odmor se otišlo sa 38-31. Do prvog vodstva Vukovi dolaze nakon 8 vezanih poena Markote pred kraj treće četvrtine (49-52) i u zadnju ulaze sa minimalnom prednosti (51-52). Cijelu posljednju četvrtinu igralo se koš za koš pa je i zadnjih 30 sekundi bio izjednačen rezultat (68-68). Posljednji napad za Šibenku je iskoristio Širko ubacivši tricu, pokušao je uzvratiti Novačić, ali promašuje i konačni rezultat postavlja Pleadin koji ubacuje dva slobodna bacanja.

Podsjetimo, Cibona je igrala bez Prkačina i Drežnjaka, kao i trenera Jovanovića zbog reprezentativnih obaveza.

Bariša Krasić:

Čestitke Šibenki na potpuno zasluženoj pobjedi. Bili su puno čvršći i agresivniji od samog starta i mislim da je to samo otvaranje i presudilo utakmicu. Mi smo drugo poluvrijeme bili dobri, iščupali smo se iz te rupe u kojoj smo bili. Zadnji šut nismo zabili, a nismo ga ni zaslužili zabiti jer nismo bili pravi i nismo imali dobar pristup. Znali smo da je Šibenka neugodna ekipa i što nas čeka i zato im još jednom čestitam.

Igor Marić:

Dopustili smo im otpočetka da se odvoje pa je bilo jako teško hvatati. Bili smo jako mlaki i mlitavi u napadu i obrani tako da na kraju nismo ni zaslužili pobijediti. Čestitke Šibeniku, borili su se i dali svoj maksimum. Mučili smo se cijelu utakmicu i na kraju je presudila ta jedna lopta, ali kad ne zaslužiš to kroz cijelu utakmicu teško je pobijediti.

Miro Jurić:

Uz Split najveća pobjeda Šibenke ove sezone. Protiv konstantnog abaligaša smo odigrali dobru utakmicu. Ovo su utakmice gdje vam ne treba trener. Izađete na parket i sam pojam Cibone vam treba biti dovoljan motiv. Sve što smo se dogovorili smo odradili. Normalno je da dođe do pada, malo smo se potrošili i ušli u crnu rupu, međutim, karakterno smo se izvukli na kraju i uspijeli pobijediti.

ŠIBENKA – CIBONA 73-68 (25-8, 13-23, 13-21, 20-16)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

FOTO: Milan Balaban/GKK Šibenka

#HejaHejaCibosi