U 15. kolu ABA lige Cibona je u Draženovom domu izgubila od Mornara rezultatom 92-78.

Cibona se u prvoj utakmici nakon povratka iz samoizolacije uspijevala oduprijeti prvoj ekipi na tablici u prvoj četvrtini, nakon čega su se gosti odvojili i na odmor otišli sa 15 koševa prednosti. Do kraja susreta je Mornar održavao prednost i mirno utakmicu priveo kraju.

Kod Vukova najbolji su bili Toni Nakić sa 15 poena, Darko Planinić sa 14 poena uz 8 skokova, dok su Drežnjak i Prkačin ubacili po 13.

Cibona je igrala bez ozljeđenih Josipa Bilinovca i Scottieja Reynoldsa, koji će biti van rostera i na sutrašnjoj utakmici sa Škrljevom kojeg će Cibona ugostiti s početkom u 19.00 sati.

Ivan Velić:

Uz sve probleme koje smo imali s izolacijom, pojavile su se i ozljede Reynoldsa i Bilinovca zbog čega smo bili hendikepirani u vanjskoj liniji tamo gdje je Mornar najjači. Oni imaju ekstremnu kvalitetu na vanjskim pozicijama. Igrači koji su igrali dali su sve od sebe. Mornar je bio šuterski raspoložen, imali su preko 50% šuta za tri poena. Mi smo odradili solidan posao. Imali smo veliki problem s izgubljenim loptama, što smo smanjili u drugom poluvremenu pa sam zadovoljan organizacijom igre. Puno je dana bez treninga zbog samoizolacije, sad i ove ozljede. Nadam se da ćemo se ekipirati, da više neće biti pozitivnih na virus COVID-19. Sutra nas čeka Škrljevo. Vrlo je teško igrati u ovako kratkom periodu, no to je priča koju pričam već dvije sezone i to je problem koji imamo svi mi koji igramo i ABA ligu i domaće prvenstvo.

Mihailo Pavićević:

Igra je bila kakvu sam i očekivao. Putovanje je ostavilo traga. Prilazimo svakoj utakmici s respektom. Cibona zaslužuje svaki respekt. Meni je to omiljena ekipa jer ima 4-5 sjajnih mladih talenata. Prije svega tu mislim na Prkačina, Radovčića, Gnjidića, Nakića… Svi su oni sjajni talenti i u budućnosti će biti sjajni igrači. Davanje šanse njima je pravi potez. S druge strane su imali provjerene i iskusne igrače koje mi imamo. Meni je kao treneru lako voditi ovakvu ekipu. Kao i svaka pobjeda u ABA ligi, ovo je bitna pobjeda za nas za sami vrh ABA lige. Ciboni želim puno sreće u nastavku i da im se što prije oporave ozljeđeni igrači.

CIBONA – MORNAR 78-92 (21-25, 17-28, 12-18. 28-21)

Konferencija za medije

#HejaHejaCibosi