Počela je ABA liga. U utakmici 1. kola Cibona je u Draženovom domu ugostila Crvenu zvezdu MTS. Mlada ekipa Cibone poražena je rezultatom 66-104.

Na početku utakmice Košarkaški klub Cibona odala je počast Marinu Roziću i umirovila dres s brojem 20!

Više na: Marin Rozić među legendama

Održana je i minuta šutnje za prerano preminulog košarkaša Michaela Ojoa.

Cibonine mlade nade danas su stale pred euroligaškog protivnika s nemjerljivo većim budžetom. Nekoliko njih od kojih se očekuje da u budućnosti nose Cibonu danas su po prvi put upisali minute u ABA ligi. Zato je za mlade cibose ovo vrijedno iskustvo.

Ivan Velić, trener Cibone:

Vidjela se velika razlika između ove dvije ekipe. Oni su nivo eurolige. Maksimalno su ozbiljno ušli u utakmicu i mi se tu nismo snašli. Igrali su na rubu faula, nismo mogli uspostaviti neke kretnje u napadu i vrlo brzo su tu rješili utakmicu. Mi imamo svoj put koji je trnovit i očekivali smo da će biti teških poraza, međutim, nećemo odustajati. Radit ćemo i to je to. Igrači imaju moju maksimalnu podršku i bolje da smo se odmah na početku susreli s ovakvom ekipom da znamo na čemu smo.

Nekoliko ovih mladih Ciboninih snaga je danas prvi put igralo nivo 1. ABA lige. Ovo im je sigurno veliko iskustvo?

Ne treba preskakati stepenice. Trebat će im period prilagodbe na ovu vrstu košarke.

Neki su možda izgorili od želje?

To je proces i očekivano je. Imat će od  mene podršku i ruku u svakom slučaju. Ako smo odredili nekakav cilj i priču, put, onda to moramo gurati i biti maksimalno na tom putu. Ja neću odustati. To je proces sazrijevanja i treba vremena za to.

Saša Obradović, trener Crvene zvezde MTS:

Možda smo došli poslije slabijeg početka u Euroligi i ovo je trebala biti poruka u odnosu na tu prvu euroligašku, da napravimo ipak drugačiji pristup. Na kraju je kvaliteta došla do izražaja na svim pozicijama i u svakom trenutku od prve minute. Praktički pobjednik nije dolazio u pitanje.

Hvala i našim navijačima koji su se usprkos epidemiološkoj situaciji danas vratili na tribine i bodrili naše igrače!

CIBONA – CRVENA ZVEZDA MTS 66-104 (11-33, 17-31, 15-20, 23-20)

KOMPLETNA STATISTIKA

#HejaHejaCibosi