U ponedjeljak, 05.10. u 18.00 sati Cibona će u Draženovom domu odigrati 1. kolo regionalne ABA lige. Pod Toranj stiže Crvena zvezda MTS.

Utakmica će biti otvorena za gledatelje.

Ivan Velić, trener Cibone:

Dolazi nam ekipa koja je favorit za osvajanje ABA lige, najteži protivnik.  Međutim, kako sam i rekao na početku sezone, ne zanima nas tko dolazi i kakvi su drugi timovi. Jednostavno ćemo ovu sezonu gledati sebe i svoju igru, da je poboljšamo i ispravimo neke greške koje smo imali u prve 3 utakmice HT Premijer lige i vidimo gdje smo sad u odnosu na jednog takvog euroligaša. Dat ćemo sve od sebe i pokušati im parirati što je više moguće. Oni su glavni pretendent za osvajanje lige, pa je s te strane ovo za nas najlakša utakmica.

Što očekujete u ABA ligi ove sezone?

Što se tiče ABA lige, želimo gurati ove naše mlade igrače da steknu iskustvo i da gradimo tu priču za budućnost. Nemamo rezultatski imperativ i ABA ligu ćemo koristiti upravo za to. Imamo svoj put i nadam se da će naša igra iz sezone u sezonu biti sve bolja. Teško je trenutno na osnovu 4-5 utakmica koje smo odradili na početku sezone, uključujući i pripreme, očekivati da to sve izgleda savršeno. Imamo vremena i sigurno da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu kako sezona bude odmicala. 

Josip Bilinovac, igrač Cibone:

Jedva čekamo da počne ABA liga. Ždrijeb nam možda ne ide na ruku pošto nam u prvom kolu već stiže Zvezda koja slovi za jednog od favorita za osvajanje ABA lige ove godine. To je euroligaška momčad koja je dobro posložena i sigurno da neće biti lak posao. Što se tiče nas, ove godine je napravljena jedna dobra ekipa koja ima dobru atmosferu. Mi još ni sami ne znamo koliko vrijedimo budući da smo preskočili jedan dio priprema zbog koronavirusa i to je dosta čudna situacija. Garantiramo borbu na parketu, momci su mladi i energije i želje neće nedostajati!

Ulaznice se prodaju isključivo preko sustava Ulaznice.hr!

Gledatelji će se morati pridržavati propisanih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i COVID protokola Hrvatskog košarkaškog saveza.

Svaki posjetitelj stariji od 12 godina obavezan je nositi masku na licu.

Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37.2, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti obiteljskom liječniku koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

Evidencija posjetitelja se provodi kupnjom online ulaznice putem sustava Ulaznice.hr radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju zaraze virusom COVID-19.

Sve ulaznice su numerirane i njima je određen raspored sjedenja te vas molimo da se tog rasporeda pridržavate.

Za vrijeme ulaska i izlaska iz KC Dražen Petrović, kao i tijekom boravka, odnosno, prolaska gledatelja kroz objekt, molimo vas da držite minimalni razmak od 1.5 metara kao nužnu fizičku udaljenost.

Blagajna KC Dražen Petrović bit će otvorena sat vremena prije početka susreta za prodaju članskih iskaznica.

Prijenos utakmice će biti na Arena Sport 1.

FOTO: Šime Zelić

#HejaHejaCibosi