U 4. kolu ABA lige Cibona je slavila u Novom mestu protiv Krke rezultatom 80-63.

Cibona je dobro otvorila utakmicu i potpuno zaustavila zelenu ekipu. Veliki je posao tu napravio Roko Prkačin koji se vratio nakon ozljede gležnja i u prvoj četvrtini je u jednom trenutku pisalo 15 poena prednosti za Vukove. Uspjela je Krka istopiti tu razliku i pred kraj prvog poluvremena preokrenuti (38-33), no na odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom (39-39). Cibona je odlično ušla u drugo poluvrijeme i povela sa 12 razlike. Sa serijom 9-0 i dvije teške trice Stipčevića i Camphora, Krka se opet vraća i u posljednju dionicu ulazi sa samo 3 poena zaostatka. Došli su domaćini početkom posljednje dionice i do vodstva, no Cibona se brzo vratila i do kraja gradila uvjerljivu pobjedu od 17 razlike. Za sami kraj utakmice još je jedno ludo zakucavanje priredio Mateo Drežnjak!

Najefikasniji kod Cibone je bio sedamnaestogodišnji kapetan Roko Prkačin koji je postigao 23 poena i 7 skokova. Uz njega je odličan bio Mateo Drežnjak sa 14 poena, 4 asista i 3 skoka, dok je Josip Bilinovac postigao 9 poena i 4 skoka.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi. Jako je bitna pobjeda za nas. Događa se već treću sezonu otkako sam trener da otvaramo sa 0-3, pa pod najvećim pritiskom pokažemo najbolju igru i karakter. Drago mi je zbog igrača jer su jako mladi momci. Zadovoljan sam kako smo reagirali, trebali smo i ranije riješiti utakmicu. Imali smo previše tih izgubljenih lopti gdje se Krka vraćala, međutim, naša bolja igra i obrambena reakcija su presudile večerašnjoj pobjedi. 

KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: Drago Perko

#HejaHejaCibosi