U 16. kolu ABA lige Cibona će se u Beogradu sastati sa Crvenom Zvezdom MTS.

Cibona sa 5 pobjeda u ligi drži deseto mjesto dok je Crvena Zvezda sa 9 pobjeda na šestoj poziciji.

U prvom dijelu sezone Cibosi su u Zagrebu izgubili rezultatom 86-72, pa tako sada imaju priliku za revanš.

Ivan Velić, trener Cibone:

Ovo će biti dvoboj dva ranjenika. Zvezda koja je ekipa na euroligaškom nivou isto ima problema s ozljedama i izostancima kao i mi na našem nivou. U sličnoj smo situaciji i zbog toga to nazivam dvobojem ranjenika. Oni su tu favoriti bez obzira na veliki broj utakmica i ozljeda. Imaju velike ambicije i u Euroligi i u ABA ligi. Ovo je utakmica u kojoj mi nemamo što izgubiti, možemo vidjeti gdje smo u odnosu na jednu takvu ekipu i parirati im što je duže moguće.

Marko Ramljak, igrač Cibone:

Čeka nas jedno od najtežih gostovanja ove sezone. Zvezda je euroligaška momčad i jasno je o kakvoj se ekipi radi. Bitna je vjera da se može napraviti nešto na tom meču ako se držimo dogovora. Moramo odigrati čvrstu utakmicu uz dobar šut,  ostati u egalu cijelo vrijeme bez crnih rupa koje bi nas odvele u veliki minus jer je onda jako teško vratiti se iz toga. Ovaj ritam zadnjih tjedana nas je poremetio, skraćena nam je rotacija i to nam ne olakšava posao nimalo, ali vjerujem da možemo prikazati dobru igru u Beogradu.
Utakmica se igra u Dvorani ”Aleksandar Nikolić” u ponedjeljak, 20.01. s početkom u 18.00 sati. Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.
#hejahejacibosi