Košarkaši Cibone u utorak popodne putuju u Osijek gdje će u srijedu odigrati utakmicu trećeg kruga Kupa ‘Krešimir Ćosić’.

Pobjednici ovog susreta plasirat će se u samu završnicu natjecanja- Final Eight, a domaćin završnice saznat će se nakon 16. siječnja do kad traje natječaj za domaćinstvo.

Ivan Velić, trener Cibone:

Očekujem sigurno neizvjesnu i tešku utakmicu. U prvenstvu smo ih dobili 2 puta, međutim, to nije bilo nimalo lako. Pogotovo kad se uzme u obzir da je ovo kup natjecanje na jednu utakmicu i svatko ima šansu, iznenađenja su uvijek moguća. Očekujem tešku utakmicu i s obzirom na ritam koji imamo u posljednje vrijeme i na broj ozljeđenih igrača s naše strane. Bilinovac sigurno neće igrati, a ostali ozljeđeni igrači su pod velikim znakom pitanja, prvenstveno Badžim, Gibson, Katić i Novačić, tako da ćemo vidjeti koga ćemo i hoćemo li nekog uspjeti osposobiti za utakmicu. Ovi igrači koji budu unutra moraju dati sve od sebe da odemo na taj završni turnir.

Marin Rozić, kapetan Cibone:

Sutra nam kreće Kup Krešimira Ćosića. Uvijek nam je drago i ponosni smo što možemo igrati natjecanje koje nosi ime jednog takvog velikana. Sutra je ta prva stepenica, ekipa Osijeka. Imaju par mladih igrača koji su gladni i traže svoje mjesto pod suncem. Njihov trener to dobro kombinira i iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje. Kod njih su svi zdravi dok s druge strane mi imamo nekih zdravstvenih problema i u jednom smo rasporedu koji je NBA-ovski. Tako je kako je, ipak smo mi kvalitetnija ekipa i vjerujem da će ishod te utakmice ovisiti o nama. Pripremit ćemo se dobro, idemo dati sve od sebe i pobijediti to. Ukoliko uspješno apsolviramo sutrašnji susret slijedi nam ta završnica.

Utakmica se igra u srijedu, 15.01. osječkoj Maloj dvorani Gradski vrt s početkom u 17.00 sati. Prijenos utakmice će biti na HKS TV.

#hejahejacibosi