Ovogodišnje izdanje Superkupa ABA Lige bit će održano u Zagrebu od 26.-29. rujna.

Ugovor o zajedničkoj organizaciji turnira potpisan je na današnjoj konferenciji za medije od strane Košarkaškog kluba Cibona i tvrtke MYD.

Pred novinare su stali direktor ABA Lige Krešimir Novosel, direktor Cibone Domagoj Čavlović, predstavnik tvrtke MYD Željko Vela i kapetan Cibone Marin Rozić.

Krešimir Novosel, direktor ABA Lige:

”Dolazi nam treće izdanje Superkupa, koji se pokazao kao jedan izvanredan uvod u sezonu. Nakon uspješno organiziranih natjecanja u Baru i Laktašima, nastavljamo sa tradicijom da se mijenjaju gradovi i čast mi je da će biti upravo i u mojem gradu i da će jedan ovako veliki klub kao što je Cibona dobiti priliku za suorganizaciju i ne sumnjam da će sve biti organizirano na najvećem mogućem nivou. Tvrtka MYD je dobila prava na organizaciju Superkupa i završnicu juniorskog Final Foura i već se na samoj završnici tog juniorskog turnira iskazala ta izvanredna organizacija gdje je bila puna dvorana i sve je bilo izvanredno organizirano u svakom aspektu. Najmanje za očekivati je da će se to ponoviti a ne sumnjam da će se i podići na još viši nivo i da će to biti jedan sjajan uvod u novu sezonu.”

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

”Kolega Vela i ja smo se prvi put sastali prije 2 mjeseca i počeli razgovarati o ideji organizacije Superkupa kod nas. S obzirom da već neko vrijeme u Zagrebu nije bio organiziran turnir tog tipa, i uz ideju da se pojavimo na Superkupu smo se prihvatili zajedničkog posla. Ime Cibone i ove dvorane u kojoj svi klubovi u regiji vole igrati će pridonijeti priči da taj Superkup bude jedan praznik košarke i da svi sudionici pokažu što su pripremili za iduću sezonu. Mi smo suorganizator, imamo dio o kojem ćemo se mi pobrinuti, a ne sumnjam da će u suradnji s MYD-om sve biti organizirano do najmanjeg detalja i da će, kako uz organizaciju tako i uz kvalitetne utakmice sve biti popraćeno i u našim medijima.”

Željko Vela, predstavnik tvrtke MYD:

”Od ove 2019. godine MYD Sports ima prava, kako medijska i marketinška tako i na organizaciju juniorskog Final Foura i Superkupa ABA Lige. Startali smo s juniorskim turnirom u Slavonskom Brodu i bio je to pun pogodak ali smo i zadovoljni odjekom svega što se tamo događalo, kako je izgledalo i u kojoj je atmosferi odigrano. Mislim da je to bio jedan veliku plus a Superkup je i veći izazov od toga obzirom da se radi o duplom formatu- 8 ekipa. Odlučili smo se iz raznih razloga za Zagreb jer doista ako hoćeš nešto košarkaški organizirati u Zagrebu u prilog ti ide da je to grad jedne duge košarkaške tradicije, da je Cibona veliki brend ne samo na ovim prostorima već i šire i ovo je jedna od najatraktivnijih košarkaških dvorana u regiji. S organizacijom u Zagrebu se stoga može napraviti jedan iskorak koji bi po svojoj atmosferi i svemu viđenom bila posve drugačija u odnosu na neke recentne utakmice iz istog natjecanja koje smo gledali. Mi kao vlasnik prava na organizaciju imamo prava dodijeliti dvije pozivnice a prvih 6 ekipa je automatski unutra. Cibona je bila u raspletu zadnjeg i predzadnjeg kola sedma pa logično dobiva pozivnicu i kao suorganizator a osmi klub je prvak Druge lige Sixt Primorska iz Kopra koja može biti veoma zanimljiva zagrebačkoj publici, a na temelju prošle sezone bi mogli biti dobro osvježenje. S organizacijom smo već počeli , dogovorili smo se oko bitnih stvari i sve pohvale Ciboni za brzinu, ekspeditivnost i ne samo normalnost već i veliku konkretnost u komunikaciji.”

Marin Rozić, kapetan Cibone:

”Uvijek je lijepo da prije početka sezone veliki dio ekipa dođe na jedno mjesto, da se na neki način vidi kako te ekipe izgledaju. Drago mi je da će se organizacija dići na jednu zavidnu razinu, da će to stvarno biti par dana košarke u Zagrebu, i to poprilično popraćenih. Veselim se tome, Zagreb i Hrvatska vape za organizacijom ovakvih košarkaških manifestacija.”

Već su poznati i parovi četvrtfinala koji će zaigrati u Draženovom domu:

Crvena zvezda mts- Sixt Primorska

Budućnost VOLI- Cibona

Cedevita- FMP

Partizan NIS- Mega Bemax