U 16. kolu ABA Lige Cibona je u Draženovom domu pobjedila Petrol Olimpiju rezultatom 87-70.

Ovom se pobjedom Cibona vratila u gornji dom tablice zauzevši 6. mjesto, sa sedam pobjeda ove sezone.

Valja istaknuti sjajnu igru Filipa Bundovića koji je utakmicu odigrao praktički bez ijednog treninga ovaj tjedan budući da je bio bolestan a opet je u pobjedu uložio 21 poen, 4 ukradene lopte, 2 bloka s valorizacijom 29 a 17 je poena dodao i Damir Markota.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Napravili smo dobru pripremu kroz tjedan, znamo da su kvalitetna ekipa. Ono što smo dogovarali smo jako dobro sproveli a to je kontrola od prve do zadnje minute, dobra obrana pick and rolla, dobra obrana na Begiću na niskom postu, kontrola skoka, promjena ritma kad je trebala, kad smo trebali ubrzati ubrzali smo , kad smo trebali ući u situacije 5 na 5 to smo dobro radili. Jednostavno smo bili maksimalno unutra i to pokazuju i sama bacanja koja su bila jako dobra. Sva ova obavezna igra koja je trebala biti bila je i mislim da smo i malo prelagano dobili od onog kako smo očekivali od puno ozbiljnijeg protivnika. Još jednom čestitke igračima, rade dobro, imamo vrhunsku atmosferu, imamo ovih 7 pobjeda dosada. Liga još nije gotova a mislim da je Cibona prošle godine u cijeloj sezoni imala 7 ili 8 pobjeda. Imamo još 6 kola i pokušat ćemo uhvatiti što je moguće više pobjeda.”

Filip Bundović, igrač Cibone:

”Htio bi čestitati ekipi i stručnom stožeru na jednoj stvarno dobro odrađenoj utakmici. Od prve do zadnje minute smo odigrali onako kako smo se pripremali cijeli tjedan- od branjenja pick and rolla, skoka u obrani i napadu a i napadački dio smo sjajno odradili. Ova nam je pobjeda jako bitna jer će nam pojačati timski duh koji je na zavidnoj razini i kroz dobar trening neće biti problema, pobjede će doći.

Saša Nikitović, trener Petrol Olimpije:

”Cibona je danas zasluženo dobila to je sigurno. Od prvog do posljednjeg minuta su vodili. Ovo je naša najlošija utakmica u posljednja 2 mjeseca otkako sam ja u Klubu. Danas se dogodilo ono čega sam se pribojavao da će se dogoditi a to je da će te utakmice što mi igramo na 4 fronta, računajući i Kup Slovenije, doći do izražaja. Momci nisu imali reakciju, nisu imali energije u datim momentima da reagiraju kako treba i kako znaju. Jednostavno oni su bili spremniji, imali su bolje akcije, bolja rješenja i mislim da je to ključ utakmice, apsolutno su nas nadigrali, nadskakali i pretrčali.”

CIBONA- PETROL OLIMPIJA 87-70 

CIBONA: Bilinovac 7, Ljubičić M. 12, Rogić, Marić 6, Bundović 21, Gilbert 2, Novačić 11, Prkačin, Rozić 4, Ljubičić K. 4, Pilepić 3, Markota 17.

PETROL OLIMPIJA: Jones 4, Tratnik, Špan 11, Lazić 7, Šamanić 7, Lorbek 2, Simonović 9, Lapornik 18, Begić 1, Badžim 11, Sanon, Kastrati.

Iduću utakmicu Vukovi igraju u sklopu HT Premijer lige gdje u 13. kolu igraju u Šibeniku u subotu, 26.01. odakle nastavljaju za Bar gdje će u 17. kolu ABA Lige  u ponedjeljak, 28.01. igrati s Mornarom.