U 16. kolu ABA Lige Pod Toranj stiže Petrol Olimpija.

Petrol Olimpija je željna osvete za bolni poraz koji joj je Cibona nanijela u prvom dijelu sezone kad je pri izjednačenom rezultatu Marko Ljubičić izveo hladnokrvni prodor i polaganje u posljednjim sekundama utakmice.

Cibona ima i pozitivan omjer od 13 pobjeda i 6 poraza od Olimpije u domaćim utakmicama no ipak je iščekuju  uz veliku dozu opreza:

Ivan Velić, trener Cibone:

”Ekipa Olimpije je sigurno favorit kao što je bila i u prvom dijelu sezone bez obzira što igramo kući. Razlog tome je taj što je to tim koji je pravljen za borbu između 4-5 ekipa u ABA Ligi i imaju takav budžet da jednostavno zavrjeđuju puno bolju poziciju nego što je ona na kojoj se trenutno nalaze. U odnosu na prvu utakmicu su se dosta promjenili što se prvenstveno tiče trenera s kojim su dobili drugačiji koncept igre i jednu dimenziju više, ali i nekih igrača. Također, i mi smo ostali bez 2 Amerikanca a doveli smo Rogića i Pilepića tako da očekujem jednu sasvim drugačiju utakmicu od one u prvom dijelu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe mada imamo dosta zdravstvenih problema. Prvenstveno mislim na Bundovića koji je upitan jer je bez treninga cijeli tjedan i Marka Ljubičića koji ima dosta problema sa zglobom ali poznavajuči ga znam da će stisnuti zube i da će odigrati tu utakmicu. Očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu i nadam se da uz podršku s tribina možemo doći do još jedne pobjede u ABA Ligi.”

Roko Rogić, igrač Cibone:

”Dolazi nam Olimpija, ekipa koja je u proteklih par kola podigla razinu svoje igre. Čeka nas teška utakmica ali mislim da uz pravi pristup i želju bodovi trebaju ostati u Draženovom domu.”

Utakmica se igra u KC Dražen Petrović u nedjelju, 20.01. s početkom u 19.00 sati a blagajna se otvara 2 sata prije početka susreta.