U osmini finala Kupa ”Krešimir Ćosić” košarkaši Cibone uspjeli su se plasirati u završnicu preko Sonik Puntamike rezultatom 55-95.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Najvažnije je da smo ozbiljno ušli u utakmicu, nismo podcjenili protivnika i kontrolirali smo ritam cijelo vrijeme.  Bilo je malo hladno pa smo dosta rotirali, svi su dobili određenu minutažu, odnosno, taj jedan podražaj koji je dovoljan. Odrađena je utakmica  profesionalno i to je najvažnije u ovom trenutku. Razlika u kvaliteti je evidentna i to ne treba posebno isticati ali treba tu kvalitetu ponekad i potvrditi a mi smo je večeras potvrdili sa jednom ozbiljnošću. Htio bi još samo reći za malog Prku da ne treba djetetu raditi medvjeđu uslugu pa da već sad iskače iz novina. Na početku je karijere i treba još raditi a ne praviti od njega NBA zvijezdu.”

Roko Prkačin, igrač Cibone:

”Lijep je osjećaj zabiti koševe u prvom seniorskom nastupu za Cibonu. Nadam se da ću ovako nastaviti i svojim se radom izboriti i za minute u jačim i većim utakmicama. Sad nam slijedi utakmica protiv Cedevite, trebamo se odmoriti i nadam se da ćemo i protiv njih izvući pobjedu.’

SONIK PUNTAMIKA-CIBONA 55-95 (17-23, 13-28, 13-24, 12-20)

SONIK PUNTAMIKA: Jošić 8, Paleka 4, Palčić 9, Ceranja, Atelj 10, Bučaj 3, Jurjević 10, Erslan,  Perić, Grbić, Bašić 7, Petani 4.

CIBONA: Bilinovac 11, Rogić 11, Marić 9, Bundović 2, Gilbert 4, Novačić 12, Prkačin 5, Rozić 2, Ljubičić K. 7, Pilepić 22, Markota 10.

Iduću utakmicu Cibosi igraju u subotu, 12.01. kada u gradskom derbiju 15. kola ABA Lige gostuju kod Cedevite u Domu sportova s početkom u 21.00 sati.