U 8. kolu HT Premijer lige košarkaši Cibone izgubili su od Splita rezultatom 70-67.

Splićani su krenuli furiozno u utakmicu i napravili velikih 25:9. Zatim je u drugoj četvrtini uslijedila serija Vukova od 15:2, da bi se ponovno probudili i Splićani i na odmor se otišlo sa 35:26.

U posljednjem dijelu susreta Cibona je imala dosta toga u svojim rukama. Stradala je na kraju vanjskim šutom, a presudne su role odigrali Cobbins, Gabrić i Marčinković. Pitanje pobjednika je odlučeno u zadnjoj minuti u koju se ušlo sa 67-66 za domaćine. Marko Ljubičić je pogodio slobodno bacanje za poravnanje, uzvratio je Marčinković tricom u zadnjim sekundama utakmice.  Imali su Vukovi i šansu za izjednačenje u posljednjem napadu kad se Bilinovac nesretno poskliznuo, lopta mu je ispala iz ruke što je ujedno značilo i kraj utakmice.

Cibonini pokretači bili su M. Ljubičić sa 20, Jefferson s 15 i Bilinovac s 14 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Sigurno s naše strane loša izvedba, loš šut i za 2 i za 3 poena i uz njihovu dominaciju u skoku smo opet imali  priliku da prelomimo utakmicu na + 5, međutim, nestalo nam je snage na kraju i pameti tako da je Split to iskoristio i sa zadnjim šutom za tri poena dobio utakmicu. Naravno da su nam falili i Bundović i Markota, međutim, to nije nikakvo opravdanje, osjetio se i umor kod 2 reprezentativca Bilinovca i Rozića gdje su jednostavno na kraju izgubili snagu i nismo imali ni mirnoće ni pameti da zaključamo utakmicu na +5 i da je dobijemo. Nemamo puno vremena za analize, već za 2 dana je nova utakmica i nadam se da će biti bolje nego na ovoj večerašnjoj.”

Marin Rozić, kapetan Cibone:

Šteta, nakon lošeg ulaska u utakmicu malo smo konsolidirali snage, izjednačili u drugom poluvremenu pa imali 5-6 razlike. Na kraju je nedostajalo koncentracije i snage. Split je imao više sreće i na kraju nažalost pobjedio.

Cibona zajedno s Cedevitom trenutno ima omjer pobjeda i poraza  6:2 u domaćem prvenstvu.

SPLIT-CIBONA 70-67   (25:9, 10:17, 13:22, 22:19)

SPLIT: Marčinković 14, Veljačić 2, Gabrić 19, Vrgoč 2, Cobbins 20, Kedžo 4, Kalajžić, Jukić, Runjić, Rebić, Kovačević 9.

CIBONA: Bilinovac 14, Uljarević 2, M. Ljubičić 20, Marić 6, Gilbert, Novačić 4, Rozić 4, K. Ljubičić, Slavica 2, Jefferson 15, Markota.

Iduću utakmicu Cibosi igraju u četvrtak, 06.12.Draženovom domu, kad će u 9. kolu HT Premijer lige ugostiti Alkar s početkom u 18:00 sati.