U 9. kolu ABA Lige košarkaši Cibone izgubili su od ekipe Mega Bemaxa u Srijemskoj Mitrovici rezultatom 82-80.

Cibosi su cijelu utakmicu uspjevali držati vodstvo i to uglavnom šutevima s vanjskih pozicija, čemu svjedoči podatak da su u prvom poluvremenu imali više pokušaja za 3 poena nego za 2. Na kraju su  imali  propušten šut za pobjedu Igora Marića i tako ipak nisu uspjeli svoju srčanost pretočiti u pobjedu.

Kod Vukova su najefikasniji bili Novačić sa 14 i Marko Ljubičić s 12 poena, dok je kod domaćina briljirao Bitadze s nevjerojatnih 28 koševa.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Jedna dobra utakmica, neizvjesna. Momci su dali sve od sebe, imali su dobru reakciju u odnosu na onaj zadnji poraz. Nismo imali ni sreće, imali smo težak šut za pobjedu i da smo dobili sigurno bi bilo zasluženo a o ovim stvarima još nekim koje bi možda morao spomenuti- ne želim, jer to nije dio mog posla. Sve u svemu, ne mogu reći da smo bili koncentrirani svih 40 minuta, možda dijelom i zbog skraćene rotacije neigranjem Rossa tako da je Marko morao igrati više od planiranog i jednostavno je na kraju bio preumoran da realizira neke stvari koje je preuzeo na sebe. Pristup i energija su bili sasvim ok, imali smo šut za pobjedu, nismo pogodili i to je to.”

Dejan Milojević, trener Mega Bemaxa: 

”Velika pobjeda za nas. Posljednjih 10 dana imamo problema s nekim virusima i u toj situaciji čestitam dečkima na lavovskoj borbi. Bilo je oscilacija i grešaka no na kraju smo dobro odigrali obranu i zasluženo slavili. Slijedi pauza, na drugom smo mjestu na tablici i mislim da je to jedan fantastičan uspjeh ove moje mlade momčadi.”

 

MEGA BEMAX-CIBONA 82-80 (15:18, 22:22, 27:22, 18:18)

MEGA BEMAX: Janjić 6, Marjanović 4, Ratkovica, Ašćerić 16, Mišković 4, Čarapić 3, Atić, Bitadze 28, Koprivica, Mokoka 11, Fundić 8, Stanić 2.

CIBONA: Bilinovac 3, Uljarević 10, M. Ljubičić 12, Marić 6, Bundović 5, Gilbert 6, Novačić 14, Rozić 9, K. Ljubičić 2, Slavica, Jefferson 8, Markota 5.