Košarkaši Cibone u 6. kolu ABA Lige dočekuju Mornar Bar u nedjelju, 04.11. u KC Dražen Petrović s početkom u 17:00 sati.

Statistika je po pitanju susreta ova dva kluba podijeljena. U 4 međusobna susreta u protekle 2 sezone, oba su kluba uzela po jednu pobjedu doma i u gostima.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Sigurno možda najjači protivnik koji je stigao u Zagreb u dosadašnjem dijelu sezone što se tiče rostera. Ekipa koja igra Eurocup, koja praktički nema ograničenja budžeta. Izuzetno jak roster, tim koji u svakom trenutku može napraviti velike serije jer imaju izuzetno dobre šutere i jaki su pod tablom tako da su kompletan tim. Od svojih igrača tražim što i dosad a to je bespoštedna borba za svaku loptu svih 40 minuta. Vidim da su to i navijači prepoznali, tu energiju koju imamo i to je jedino što od njih tražim. Vidjet ćemo kako će to završiti i hoćemo li biti u prilici doći do još jednog iznenađenja i još jedne vrijedne pobjede. Nadam se da uz potporu navijača možemo doći do još jednog uspjeha.”

Kako se pripremate za utakmice kad imate dvostruki program preko vikenda, dodirujete li uopće temu Mornara prije nego što rješite utakmicu s Goricom?

”Pa malo je specifično zato što te dvije utakmice nisu u ritmu srijeda-subota. Mi smo sve utakmice igrali praktički u 2 dana i to je ogromna razlika. Jednostavno drugačije radimo i treninge i pripremu. Kad završimo Goricu onda se pripremamo za Mornar, međutim, vježbe i zadaci  koje stavimo u trening kroz tjedan su priprema za određenog protivnika. Uvijek se pripremamo za prvu sljedeću utakmicu jer ne volim preskakati bilo kojeg protivnika bez obzira jesmo li favoriti ili nismo.”

Kakav je zdravstveni bilten za utakmicu s Mornarom?

”Svi su u redu osim Uljarevića koji ima problem s tim zglobom i vidjet ćemo u kakvom će biti stanju, nadam se da će nam moći pomoći. Ostali igrači su koliko toliko zaliječeni, tu mislim na Marka Ljubičića, Bilinovca a mislim da će kroz par dana u trenažni proces s ekipom ući i Krešimir Ljubičić. Jako mi je drago zbog njega da se konačno vratio i nadam se da će biti u budućnosti zdrav jer mislim da se, zajedno s Karlom, radi o momku koji ima veliki potencijal. S dobrim radom, stručnim stožerom, prvenstveno kondicijskim trenerom, može vrlo brzo ući u program i dati nam puno.”

Karlo Uljarević, igrač Cibone:

”Slažem se s trenerom da nam stiže jedna jaka momčad predvođena dobrim trenerom. To je jedna ozbiljna ekipa ali ako budemo igrali našu igru i ako ih svedemo na što manje poena, mislim da bi ih mogli iznenaditi i pobijediti utakmicu.”

Tebe očekuje dvoboj s Rebićem, koliko ga poznaješ?

”Borba je sa svima, igrao sam protiv njega i dobar je igrač, ne treba podcijeniti ni njega ni nikog iz ekipe.”

Kako se ti osjećaš?

”Imam manjih problema s gležnjem ali mislim da će to biti u redu. Ozljeda je to koju vučem zadnjih tjedan dana.”

Ulaznice za utakmicu s Mornarom počinju se prodavati dva sata prije početka susreta na blagajni KC Dražen Petrović.