U 6. kolu ABA Lige Cibona je svladala Mornar rezultatom 84:73 i time zauzela treće mjesto na tablici ABA Lige.

Vukovi su utakmicu počeli furiozno i napravili seriju od nevjerojatnih 19:0 da bi dionicu zaključili sa 28:10. Gosti su dva puta zaprijetili povratkom. Prvo na poluvremenu kada je rezultat bio 42:36. U trećoj su se četvrtini Vukovi zahvaljujući Damiru Markoti opet vratili na dvocifrenu prednost no u 35. minuti Mićović  je tricom završio seriju od 12:3 i na semaforu je pisalo 66:61. Tada se sa dvije uzastopne trice ukazao i junak dvije prethodne pobjede, Marko Ljubičić. Pratio ga je Igor Marić pogodivši tricu ‘s parkinga’ za 75:63, razliku koju do kraja susreta gosti nisu uspjeli stići.

U ovoj su utakmici posao odradili svi koji su dobili priliku a najefikasniji su bili Markota i Ross sa 17, Jefferson sa 15 poena, 11 skokova i 4 blokade i Marko Ljubičić sa 14 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Kao i obično, igrači kad su unutra maksimalno, kad su fokusirani na teren, na one zadatke koji su ispred njih, onda odigramo jednu ovakvu utakmicu. Jako sam zadovoljan i sa pristupom i energijom i taktičkim rješenjima jer smo dobili stvarno izuzetan tim, međutim, mi smo bili ti koji su večeras dominirali od prve do zadnje minute. Diktirali smo ritam i tempo igre i nismo padali ni u jednom trenutku. Jedna velika pobjeda za nas, ponovno pobjeda tima i to je najvažnije.”

Brandis Raley Ross, igrač Cibone:

”Utakmica koju smo jako željeli pobjediti. Pokazali smo da možemo pobjediti svih u ABA Ligi. Imali smo dobru atmosferu i energiju i dobro je da smo pobjedili utakmicu.”

Mihailo Pavićević, trener Mornara:

‘Čestitao bi ekipi Cibone i njihovom treneru na potpuno zasluženoj pobjedu. Nekako mi se činilo da su više željeli ovu pobjedu. Mi smo ušli u utakmicu katastrofalno i dozvolili ekipi Cibone u prvoj četvrtini da radi što god hoće u napadu. Tad nismo znali ni što radimo ni ništa, počelo je neko ispucavanje za 3 poena i to je bio rezultat velikog vodstva Cibone koje se na kraju ispostavilo i bilo ključ ove utakmice.”

CIBONA-MORNAR 84:73 (28:10,14:26, 21:13, 21:24)

CIBONA: Bilinovac 2, Uljarević, M. Ljubičić 14, Marić 6, Bundović 1, Gilbert 2, Novačić 2, Rozić 8, Slavica, Ross 17, Jefferson 15, Markota 17.

MORNAR: Carrington 2, Mićović 3, Koenig 8, Drenovac  23, Pavić 2, Vujošević 2, Pavićević, Waller 2, Vranješ 10, Mornar, Rebić 13, Luković 8.

Košarkaši Cibone iduću utakmicu u 7. kolu ABA Lige igraju protiv Partizana u Beogradu u subotu, 10.11. s početkom u 19:00 sati.