Vukovi su u 5. kolu ABA Lige pobjedili Zmajeve u krajnje neizvjesnoj utakmici rezultatom 78:80, no na takvima su već doktorirali.

Utakmica je počela obećavajuće, Vukovi su poveli sa 2:8, Zmajevi su okrenuli na 10:8 i svoju prednost nisu ispuštali sve do zadnje četvrtine kad je slobodnim bacanjem Ross izjednačio na 53:53 a nedugo nakon toga i prvo vodstvo šutom za dva poena Marka Ljubičića. Zadnjih minutu i pol opet smo gledali triler. Kad se već činilo da je sve gotovo Ross pogađa tricu za 68:65 a tri sekunde prije kraja Novačić sjajno ubacuje još jednu za produžetke. U produžecima je bilo jednako neizvjesno. Kod rezultata 76:75 Jones radi prekršaj na Marku Ljubičiću kod šuta za tri poena i Ljubičić hladnokrvno ubacuje sva tri slobodna bacanja za 76:78, Zmajevi su izravnali no Ljubičić je još jednom pokazao da je igrač za završnice- prodor i polaganje za kraj i još  jedno slavlje je moglo početi!

Najefikasniji u redovima Vukova bio je Ross sa 20 poena i 5 asistencija a 14 je dodao Marko Ljubičić.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Moram čestitati igračima na velikoj utakmici, mi smo se praktički iz -6 vratili u zadnjoj minuti jer smo vjerovali i tražili smo taj šut od 3 poena od Novačića, čekali smo ga cijeli vrijeme i na kraju je pogodio dva važna šuta za tri poena. Ovo je pobjeda tima jer smo došli u velikim problemima, bez Rozića i Uljarevića koji se ozljedio dan prije utakmice tako da nismo imali širinu tako da je ovo jedna dobra utakmica s naše strane i velika pobjeda.”

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije:

”Ne znam što da kažem kad izgubiš utakmicu na takav način i prokockaš sve što si napravio tijekom svih 40 minuta rada. Samo sam bez riječi. Imali smo sve u rukama. Mislim da smo bili bolji protivnik, ali na kraju nismo uspjeli pobjediti.”

Marko Ljubičić, igrač Cibone:

” Prvo poluvrijeme bilo je teško za nas, nismo otvorili kako smo željeli, međutim, u drugom smo poluvremenu uspjeli otvoriti onako kako smo željeli i pokazali da jednostavno želimo tu pobjedu što se ispostavilo točnim. Rekao bi da je ovo jako bitna pobjeda za nas, pogotovo na ovaj način, to je jednostavno vjerovanje u ono što smo radili otpočetka i oni porazi koji su nam se dogodili na početku su nam se vratili. Prije svega zahvalio bih se svojim suigračima na požrtvovnosti i borbi i nadam se da ćemo ovako nastaviti.”

KK Petrol Olimpija – KK Cibona 78:80 ( 19:15, 15:10, 14:21, 20:22, OT1 10:12)

Petrol Olimpija: Jones 6, Špan 9, Bubnić, Lazić 11, Šamanić, Lapornik 13, Begić 17, Badžim, Mesiček 16, Sanon 4, Rebec, Radulović 2.

Cibona: Bilinovac 8, Uljarević, M. Ljubičić 14, Marić 12, Bundović 4, Gilbert 2, Novačić 8, Rozić, Slavica 2, Ross 20, Jefferson 10, Markota.

Iduću utakmicu Cibosi igraju već u ponedjeljak, 29.10. u 20:00 kad Pod Tornjem dočekuju Zadar u petom kolu HT Premijer lige.