U 1. kolu HT Premijer lige Cibona će gostovati kod Škrljeva u dvorani ”Mavrinci” u subotu s početkom u 19 sati.

Ivan Velić, trener: ,,Neću ništa pretjerivati ali Škrljevo je jedna ozbiljna ekipa s istim trenerom već drugu-treću sezonu. S dobrim rosterom koji ima i ”mesa pod tablom” pogotovo s dolaskom ova tri amerikanca, tako da će biti teška i zahtjevna utakmica. Naravno, mi ćemo tražiti svoju šansu, da uđemo maksimalno ozbiljno, sa respektom, ali da odigramo na tragu prve utakmice koja je bila u Beogradu, znači jednu mušku utakmicu sa puno energije i da sa tom igrom dođemo do pobjede.”

Igrači Škrljeva?

,,Nikad ne znate s tim Amerikancima, mogu se stopiti sa sredinom i u takvoj nekoj sredini igrati iznad svojih mogućnosti. No nisu oni ključ, Škrljevo igra i s puno domaćih igrača koji su kvalitetni, tu je mali Kučan i iskusni Štemberger, pod tablom Krstanović, Ušić, Krajina, koji su fizički dosta jaki. Na kraju krajeva  lani smo izgubili od njih tako da znamo da ne smijemo ni pomisliti na neko podcjenjivanje. Jednostavno kao trener neću dozvoliti da tako pristupamo bilo kojem protivniku jer nemamo pravo na to. To je u današnjem načinu igranja košarke nemoguće.”

O Johndreu Jeffersonu…

,,Vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti. Treba biti oprezan i svaki ga dan dizati na neki veći nivo. Klasični je skakač i mislim da nam može dati ruke a kakav će biti ovisi i o prilagodbi nekih igrača na klub.Imate igrača koji su jako dobri a kad dođu u neki klub ne snađu se. Mislim da imamo dobru atmosferu i da njegova prilagodba ne bi trebala biti upitna.”

Dalje o atmosferi…

,,Znači jako je dobra atmosfera u timu i to je osnovna stvar da bi se nešto na to moglo nadograđivati. To se osjeti jednostavno kad dolazite na trening, kad ste na putu,u hotelu, u autobusu. Uz atmosferu vam se jasno moraju poklopiti i neke druge stvari kako bi došli do uspjeha ali ako niste homogena grupa i sam kvalitet i sve ostalo pada u vodu.”

Kratko nam se predstavio i Marko Ljubičić…

”S obzirom da sam svake godine mijenjao i klubove i gradove, Zagreb mi je kao grad sjeo kako treba. Što se tiče Cibone tu uopće ne moram trošiti riječi.’

Imaš i hrvatsku putovnicu…

,, Da, rođen sam u Novom Sadu ali je cijela moja obitelj iz Dalmacije, majka mi je rođena Šibenčanka a otac je iz Obrovca, točnije iz Krupe, pa eto vučem korijene odavde, ne samo moja uža već i šira obitelj.”

Probem playmakera u reprezentaciji?

,,Otkako sam došao konstantno pričam o tome, kako s igračima u klubu tako i vidim da se stalno vrti po medijima. Kao igrač, iz svog nekog ugla, mislim da je problem rad s mlađim kategorijama i da se mlađe igrače mora gurati, da im se da povjerenje. Svaki trener na neki način treba istrpiti playmakera jer lucidnost koju on ima i koju može donijeti možda prevagne utakmicu a opet i kontrolira tim. Suština svega je rad s playmakerima a tako se i dobivaju na neki duži period.”