Dva dana uoči utakmice sa Škrljevom u HT Premijer ligi svoj je prvi trening odradio dugoočekivani centar Johndre Leon Jefferson. Nakon odrađene sezone u libanonskom Champvilleu, zaputio se put Zagreba.

,,Mislim da je grad sjajan, živim u centru i ljudi su jako aktivni, grad je živ.”

Jesi li već prije čuo nešto o Zagrebu ili Ciboni?

,,Čuo sam o Zagrebu jer imam prijatelje u par različitih gradova u Hrvatskoj koji mi uvijek kažu da je Zagreb dobro mjesto i za posjetiti i za živjeti, a još i igrati ovdje je dodatan bonus. Naravno, znam za Dražena Petrovića, on je vjerojatno najpoznatiji Hrvat koji je ikad igrao u NBA. Tako da znam ponešto o povijesti ove zemlje.”

Jesi li znao koga od suigrača?

,,Znam Rossa jako dobro, igrali smo dvije godine zajedno na koledžu no to je bilo davno, nismo se vidjeli neko vrijeme i stvarno je super opet igrati s njim.”

ABA Liga?

,,Ima odličnih ekipa iz različitih zemalja i bit će mi užitak igrati protiv svih njih.”

Koje su najveće prednosti u tvojoj igri?

,,Moja najveća prednost je moja atletičnost, zbog koje sam igrač koji je uvijek brži na parketu bez obzira na to tko me čuva. Također bih izdvojio moje skakačke sposobnosti, a dobar sam i u obrani.

Što očekuješ od ove sezone?

Pa što se individualnih očekivanja tiče, očekujem da ću igrati na visokoj razini i dokazati da pripadam samom vrhu europske košarke, a što se tiče momčadi, svi su veliki radnici i imam osjećaj da ćemo biti jako dobri ove sezone.S obzirom na dosad viđeno, mislim da trebamo biti negdje u borbi za osvajanje ABA Lige, prvo ući u doigravanje a potom uzeti samo prvenstvo.Zbilja mislim da možemo jako puno u ABA Ligi, no vidjet ćemo. Spreman sam na to.

Johndrea će domaći navijači imati priliku upoznati u ponedjeljak, 08. listopada u 18:00 sati kad će Vukovi u 2. kolu ABA Lige ugostiti KK Igokeu.