Druga pobjeda u nizu u HT Premijer ligi za Vukove je došla teže od očekivanog. Šibenik je odmah na početku utakmice dao do znanja da nisu došli predati bodove bez borbe. Tako je i bilo.

Cibosi su se probudili tek drugo poluvrijeme, počeli su igrati agresivniju obranu a počeo je služiti i šut pa su u trećoj četvrtini na koncu i prešli u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja utakmice.

U redovima Cibone najefikasniji su bili Gilbert s 18, Ross sa 16, Bilinovac i Novačić sa 13 poena, a treba napomenuti i kako je Bilinovac odigrao gotovo cijelu utakmicu unatoč ozljedi bubnjića koju je zaradio u subotu protiv FMP-a.

Miro Jurić, trener Šibenika: ”Dobra, muška, prava, kvalitetna utakmica. Ja se nadam da su ljudi uživali. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika, možda su oni malo opušteno ušli u utakmicu, ne mogu znati to ali mi smo odigrali sve dobro, pogotovo prvo poluvrijeme. Drugo smo malo pali, nismo pali fizički, pali smo čisto u nekim obrambenim situacijama di smo slabo rotirali. Primili smo 6-7 trica drugo poluvrijeme, međutim, i uz sve to imali smo 2-3 otvorena šuta za doći u egal ali smo promašili, oni su zabili i to je sport. Čestitam Ciboni i mom velikom prijatelju Veli, idemo dalje, želim mu puno sreće u ABA Ligi.”

Ivan Velić, trener Cibone: ”Takav pristup kao što smo imali na otvaranju utakmice je jednostavno nedopustiv. Niti to ima smisla niti ću to tolerirati. Od prvog dana  tražim maksimalan odnos i poštivanje dresa kojeg nose. U svaku utakmicu moraju ući bezrezervno, to se jednostavno nije dogodilo u startu utakmice jer smo ekipu Šibenika koja je rasterećena i koja ima taj šuterski kvalitet, uveli, razigrali ih i mislili smo da će pobjeda doći sama po sebi. Međutim, drugo smo poluvrijeme smanjili i rotaciju i digli energiju i na račun te energije se vratili i dobili utakmicu tako da ćemo imati velikih problema i neki će se igrači morati zapitati koliko će dugo biti tu ako bude ovakav odnos prema klubu i dresu. To jednostavno neću dozvoliti.”

Toni Nakić, igrač Šibenika: ”Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta bolje nego drugo iako smo pogodili dosta šuteva. Malo su nas u drugom poluvremenu stisli, igrali su agresivniju obranu, zatvorili su Junakovića i brzo su vratili prednost koju smo teško stekli. Na kraju, oni imaju veću širinu, veći roster i mislim da je to presudilo na kraju.”

Ivan Novačič, igrač Cibone: ”Ušli smo malo podcjenjivački u utakmicu, mislili da će to ići lako, međutim, znamo kakva je Šibenik ekipa, došli su tu rasterećeno i jednostavno smo se na kraju skupili i dobili tu utakmicu. Ovo nam je upozorenje za dalje, ako ovako nastavimo neće biti dobro.”

CIBONA-ŠIBENIK 92:87   (24-28, 14-23, 30:14, 24:22 )

CIBONA:  Bilinovac 13, Uljarević 7, M. Ljubičić, Marić 5, Gilbert 18, Novačić 13, Slavica 6, Ross 16, Jefferson 6, Kraljević, Markota 8.

ŠIBENIK: Poščić 6, Šarić 5, Vuko 6, Gulin, Bašić, Grozdanić, Jelić, Vlaić, Rajčić, Junaković 30, Nakić 15, Paić.

Iduću utakmicu u 4. kolu ABA Lige Cibosi igraju protiv Cedevite koju će ugostiti u Pod Tornjem u nedjelju, 21.09. s početkom u 19:00 sati.