Košarkaši Cibone poraženi su na gostovanju u Zadru rezultatom 79:73 u 19. kolu ABA lige.

” Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su utakmicu od početka. Mi nismo bili pravi. Na momente je utakmica bila jednosmjerna, slična onoj 2015. godine kada je Zadar pobjedio Cibonu. Raduju me moji momci koji su pokazali karakter i energiju koju su trebali nametnuti od početka. To treba uzeti kao pouku za dalje”, izjavio je na konferenciji za medije nakon utakmice trener Ante Nazor.

” Nismo imali rješenja za Knowlesa i Ivanova. Lagano su dolazili do poena na što moramo poraditi u budućnosti. Mi smo trebali tražiti samopouzdanje u obrani uz koji skok više”, zaključio je Nazor.

“Veći dio utakmice smo igrali slabo. Dozvolili smo protivniku da kontrolira susret. Samo smo posljednjih 5 minuta igrali dobro. Imali smo loš šut za tri, a sa takvim postotkom se ne može dobiti u gostima. Bilo je dosta skokova na jednoj i drugoj strani, ali Zadar je lakše dolazio do poena” , podvukao je Cibonin košarkaš Branislav Ratkovica.

Najbolji strijelci u redovima Cibone bili su Žorić sa 20 i Tomas sa 12 poena, dok je domaće predvodio Knowles sa 19 i Ivanov sa 18 poena.

Sljedeću utakmicu Cibona će ugostiti Igokeu, u 20. kolu ABA lige, u nedjelju, 11.veljače u 17 sati.

Zadar – CIBONA  (28-19, 19-16, 19-15, 13-23 )

Zadar – Knowles 19, Bašić 5, Vladović 5, Ivanov 18, Jelenković , Krajina , Vuković 5, Brzoja 14, Špralja 2, Erslan, Božić 7

CIBONA: Bilinovac 6, Uljarević 6, Ratkovica, Geramipoor 4, Žorić 20, Ćorić, Gilbert 6, Novačić 9, Bošnjak, Rozić 10, Ljubičić, Tomas 12