U polufinalu Kupa Hrvatske košarkaši Cibone slavili su od domaće momčadi KK Zadar rezultatom 73:61.

Čestitao bih prvo svojim momcima jer je ovo bila jedna jako zahtjevna utakmica, psihološki, taktički i kondicijski. Dokazali smo da smo bolji u sva tri segmenta od Zadra kojem ovim putem čestitam na jednoj dobroj utakmica kao i cijelom ambijentu u kojem je bilo užitak igrati”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

” Imali smo slabe točke koje su se odražavale u izgubljenim loptama i kontroli skoka, ali smo ipak izdržali i otišli na razinu više te kontrolirali utakmicu do kraja”  zaključio je Nazor.

“Znali smo da nas čeka teška utakmica i puna dvorana domaćih navijača. Igrali smo s njima već ove godine i imali negativan omjer. Nervoza je bila prisutna na njihovoj strani. Mi smo igrali kao i svaku utakmicu. Pokušavali smo dati 100 posto i kontrolirali smo utakmicu od samog početak što je i presudilo”, podvukao je Cibonin košarkaš Karlo Uljarević.

Najbolji strijelci u redovima Cibone bili su Žorić sa 30 poena i Uljarević sa 14, dok je domaćine predvodio Gray sa 15.

U finalu Kupa Hrvatske Cibona će u subotu, 17.veljače igrati protiv gradskog rivala Cedevite. Zagrebačko finale na rasporedu je u 18 sati uz izravan prijenos na Arena sportu i HRT 2.

Zadar – CIBONA 61:73 ( 18:16, 14:22, 13:16, 17:16)

Zadar:  Knowles 7, Bašić, Vladović 6, Ivanov 12, Kraljević, Krajina 9, Vuković , Brzoja 6 , Špralja 6, Gray 15, Erslan, Božić

CIBONA: Bilinovac 2, Uljarević 14, Ratkovica 2, Geramipoor, Žorić 30, Ćorić, Gilbert, Novačić, Bošnjak 6, Rozić 6, Ljubičić, Tomas 13