Košarkaši Cibone slavili  su u Draženovu domu u 12. kolu Aba lige od momčadi Mega Bemax rezultatom 95:93.

“Čestitam svojim momcima na pobjedi. Ovo je njihova pobjeda. Imali su dovoljno snage da se vrate nakon lošeg starta i stigli su do pobjede. Moramo dići razinu spremnosti i taktički osposobiti mlade igrače. Imamo vremena da sve dođe na svoje mjesto”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Moramo popraviti neke elemente u obrani i napadu već u idućem kolu ABA lige. Cijela ekipa je odigrala dobru utakmicu, no imamo još prostora za napredak. Nismo se prilagođavali protivniku, igrali smo košarku kakvu sam htio da moja momčad igra”, zaključio je Nazor.

“Bila je teška utakmica. Kao ekipa smo se držali onoga što smo dogovorili s trenerom. Dao sam sve od sebe da pomognem ekipi i da dođemo do ove pobjede. Igra na poziciji petice mi ne predstavlja problem, igram ono što trener zahtijeva od mene. Ovo mi je bila jedna od najboljih utakmica u ovoj sezoni “, podvukao je Cibonin košarkaš Cleveland Melvin.

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Melvin sa 20 poena i  dok je goste predvodio Mushidi sa 26 koševa.

”Čestitam Ciboni na pobjedi. Mi smo imali smo svoje momente. Treća četvrtina nam je bila defanzivno loša. Cibona je imala odličan šuterski dan, a mi smo napravili neke pogreške koje je Cibona iskoristila. Utakmica je bila vrlo lijepa za gledanje”, kazao je trener gostiju Dejan Milojević nakon susreta.

“Čestitam Ciboni na pobjedi. Cijelu utakmicu smo igrali toplo hladno. Pogreške u zadnjim minutama su naš koštale pobjede” izjavio je igrač Mega Bemaxa  Vlatko Čančar

Sljedeću utakmicu Cibona će ugostiti gradskog rivala Zagreb u HT Premijer ligi. Utakmica se igra u četvrtak, 21.prosinca u 18:00 sati.

CIBONA – Mega Bemax ( 23-24, 23-19, 28-21, 21-29)

CIBONA: Bilinovac 7, Uljarević 6 , Ratkovica 10, Žorić 15, Ćorić, Melvin 20 , Gilbert, Novačić 16, Bošnjak 7, Rozić, Gospić , Tomas 14

Mega Bemax: Mushidi 26, Aranitović, Rebić 17, Sinovec 12, Marjanović, Čančar 23, Bitadze 9, Jovičić, Lazić, Koprivica, Samardžiski, Fundić 6.