U prvoj utakmici četvrtfinala ABA Super Kupa Cibona je izgubila od Budućnost Voli s rezultatom 96:90 (27-21, 20-28, 20-23, 29-18).

Domaćin ovog susreta Budućnost krenula je jako u utakmicu. Nešto slabija obrana Cibosa omogućila je domaćinu da dođe do lakih poena i ostvari uvjerljivo vodstvo u prvoj četvrtini (27:21). U drugoj četvrtini Vukovi se polako bude. Čvrsta i agresivna obrana vratila ih je u igru i dovela do prvog vodstva pogotkom Gospića (35:34). Do kraja četvrtine gledamo izjednačenu utakmicu gdje se igralo koš za košem. Tricom raspoloženog Novačića u posljednjim sekundama druge četvrtine Cibosi odlaze na odmor s + 2 (49:47).

U drugom poluvremenu Vukovi nastavljaju s čvrstom i agresivnom igrom koja ih je dovela do vodstvo od +10. Pred kraj treće četvrine ulazimo u period bez koševa. Dugo je na semaforu bilo 66:58, no Vukovi ipak drže vodstvo do kraja četvrtine ( 72:67). U zadnju četvrtinu Budućnost napada punim tempom i uspijeva doći do izjednačenja 72:72 i nakon dužeg vremena prelazi u vodstvo 76:74. Domaćin nastavlja nametati svoj ritam uz raspoloženog Nikolića čiji je šut za tri bio koban za Vukove. Pogotkom Bilinovca Cibose dolaze do još jednog izjednačenja (81:81), no ne uspijevaju do kraja preokrenuti rezultat u svoju korist i pobjedu odnosi Budućnost s 96:90.

Najefikasniji igrač Vukova Ivan Novačić“Otvorili smo lošije utakmicu i na taj način njima dignuli sampouzadanje. Kasnije smo stisnuili i vratili se u utakmicu. Na kraju je presudila visina njihovih igrača, a i nama je falio Žorić. Ovo nam je dobar pokazatelj gdje smo u odnosu na druge ekipe iz lige.”

Trener Slobodan Subotić nakon poraza u četvrtfinalu ” Slabo smo počeli. Previše lakih koševa, zakucavanja i izgubljenih lopti uz slabu agresiju na pick&rollu. Kasnije kad smo promijenili ritam i neke igrače igrali smo dosta agresivnije. Uzeli smo par lopti te smo se vratili u utakmicu i poveli čak 10 razlike. Mislim da nam je glavni hendikep bio 5 osobnih od Gospić i Novačića, koji je bio u strašnoj pucačkoj večeri. Presudile su na kraju one dvije trojke Nikolića gdje je otišla Budućnost na +6 razlike. Vrlo dobra utakmica za nas koji smo do sada odigrali samo jednu utakmicu s ekipom iz regiona, MZT-om. Ovo je bila dobra škola za mene i moje igrače.”

BUDUĆNOST VOLI: Ivanović 19, Šehović, Barović 15, Strahovlah 6, Gordić 16, Baćović, Bojić, Ilić 6, Nikolić 11, Gibson 3, Popović 3, Nikolić 17

KK CIBONA: Bilinovac 11,  Uljarević, Ćorić, Melvin 18, Gilbert, Novačić 20, Bošnjak 8, Rozić 9, Ljubičić 5, Gospić 10, Mandić, Hall 9